Gina Dirawi

Gina Dirawi om trots mot corona: ”Privilegierad arrogans”

Gina Dirawi ryter ifrån mot de människor som trotsar myndigheternas rekommendationer och därmed kan bidra till spridningen av coronaviruset. ”Den här mentaliteten, präglad av privilegierad arrogans utan dess like”, skriver hon på Instagram.

Programledaren Gina Dirawi, 29, har fått nog av de som tror att deras handlingar inte spelar någon roll för spridningen av coronaviruset. Hon skriver nu själv i ett långt och starkt inlägg på Instagram om hur hon inte kan förstå de som ”har mage att påstå” att det hela skulle vara en överdriven hysteri.

”Just den ignoranta inställningen kan kosta någon livet”, menar hon.

COVID19 skrivet på väggen

I inlägget har hon postat en bild där någon har skrivit ”COVID19” på en betongvägg med en röd, rinnig färg som för tankarna till blod.

”Den här mentaliteten, präglad av privilegierad arrogans utan dess like och en empatiförmåga som inte sträcker sig längre än den där flätade tagliatelle-kronan någon satte på deras huvud sen de trycktes ut från deras mors sköte, är inte bara osympatisk, utan farlig för många människor i vårt samhälle”, skriver Gina Dirawi.

”Vi som inte är i riskzonen kan inte glassa runt och ‘inte bry oss’”, fortsätter hon:

”När vi har sjukvårdspersonal som jobbar ihjäl sig. En världsekonomi som rasar. När tusentals varslas från sina jobb och hela städer stänger ner. När över 170 miljoner människor, bara i Europa, sitter i lockdown och hundratusentals världen över har smittats, och vissa av dom, dött.”

”Alla måste ta ansvar”

Alla måste ta ett socialt ansvar, menar programledaren i inlägget som riktar sig till hennes 139 000 följare. Och hon får medhåll i kommentarerna.

”Instämmer helt. Om ALLA tar eget ansvar KANSKE vi får tillbaka våra liv från corona om 2-3 månader”, skriver en följare. Gina har svarat på kommentaren med ett svart hjärta.

”Så bra, bästa jag läst på länge, precis så”, skriver en annan.

Gina avslutar inlägget med att skicka sina kondoleanser till alla som mist en anhörig under coronas framfart.

”Sen beklagar jag sorgen till alla familjer vars nära och kära förlorat sina liv hittills. Jag sänder er all min kärlek. Det gör ont i kroppen att läsa om det, så kan inte föreställa mig hur ni mår. Må de vila i frid”.

https://www.instagram.com/p/B94RIMsgpPg/

Foto: TT

LÄS MER:

Gina Dirawi öppnar upp om hoten, hatet – och flykten

Kritiken mot Vanessa Hudgens efter orden om corona

Filmstaden stänger alla biografer på grund av corona