Gigi Hadid om sin hemliga sjukdom

Gigi Hadid om sin hemliga sjukdom

Gigi Hadid är en av världens mest populära modeller som ser ut att vara i toppform. Men allt är inte alltid som det verkar. Gigi lider av Hashimotos sjukdom som försvårar vardagen.

Utåt sett verkar allt vara som vanligt med Gigi Hadid men det är inte hela sanningen. I två år har hon tagit medicin för diagnosen Hashimotos sjukdom. I december berättade hon om den:

– Min ämnesomsättning har faktiskt ändrats sjukt mycket i år. Jag har Hashimotos sjukdom. Det är en sköldkörtelsjukdom. Så inför VS-showen ville jag inte gå ner mer i vikt, jag ville bara ha muskler på rätt plats, säger hon till brittiska Elle.

Vad är Hashimotos sjukdom?

Hashimotos sjukdom gör att antikroppar i din kropp attackerar cellerna i sköldkörteln. Orsaken till det är okänd men forskare tror att det har genetiska kopplingar. Sjukdomen är sju gånger vanligare hos kvinnor och drabbar oftast personer i medelåldern. Den kan även förekomma hos tonåringar och unga kvinnor men då är det oftast av genetiska skäl. De vanligaste symptomerna är viktökning, trötthet, torr och blek hy, muskelsvaghet och depression.
källa: Healthline

Läs också:
Test: Kendall Jenner vs. Gigi Hadid- Vem av dem är du?
Så gjorde Zayn när han bjöd ut Gigi första gången
Gigi tar en paus från Instagram

Av: Namita Arora

Foto: IBL