Zara-Larsson-album

FRIDA recenserar Zara Larssons album So Good

I dag släppte Zara Larsson sitt album So Good. FRIDA har lyssnat på albumet och här kan du läsa vad vi tycker om låtarna!

1What They Say
Sara J: Skivan öppnas med en ballad där Zaras röst får stå i fokus. Det är en bra låt även om det inte är en av låtarna som sticker ut mest på albumet.
Betyg: FF

Sara Z: Jag gillar den här låten. Tycker verkligen att Zaras fantastiska röst kommer fram. Den är stark men inte den bästa låten på albumet.
Betyg: FFF

2 Lush Life
Sara J: Går det att tröttna på den här låten? Zara satte gränsen högt med Lush life som lever kvar som en sommarplåga året runt, i flera år. Här är bra musik på ruskigt hög nivå.
Betyg: FFFFF+

Sara Z: Lush Life är lätt en av Zaras bästa låtar. Det går liksom inte att sitta still till den här låten.
Betyg: FFFFF

3I Would Like
Sara J: En låt som växer desto mer du hör den. Passar perfekt att spela på högsta volym i bilen.
Betyg: FFFF+

Sara Z: Det här är den ultimata pepplåten. När min energi är låg älskar jag att sätta på den här låten och peppar igång. Tycker låten är väldigt Zara!
Betyg: FFFFF

4So Good
Sara J: En låt som representerar Zaras nya stil väldigt mycket. Det är inte min favorit på albumet även om jag måste säga att den fastnar på hjärnan väldigt snabbt.
Betyg: FFF

Sara Z: So good är en bra låt men inte den bästa på albumet. Den känns helt rätt i sommar när man hänger på stranden.
Betyg: FFF

5Too Good For Me
Sara J: En utfyllnadslåt som inte är det starkaste tracket på albumet. En låt som är skön att ha på i bakgrunden när du gör någonting.
Betyg: FF

Sara Z: Den här låten har ett litet annorlunda sound än de andra låtarna och jag gillar det.
Betyg: FFF

6Only You
Sara J: Balladen med stort B. Zaras fantastiska röst får utspelas här och den har ett härligt sound. (Okej, jag kan vara lite starstruck på att Jocke Berg från Kent har varit med och skrivit låten.) Jag älskar att hon sjunger om kärlek till sig själv.
Betyg: FFFF

Sara Z: Den här låten är väldigt kraftfull och vi får njuta av Zaras amazing röst. Den här låten känns perfekt att lyssna på när du fått hjärtat krossat.
Betyg: FFF+

7Never Forget You
Sara J: Bara jag som verkligen gillar när Zara gör duetter? Den här låten har varit stor ett bra tag och det är verkligen en låt som funkar vid alla tillfällen.
Betyg: FFFF+

Sara Z: Jag ÄLSKAR den här låten, det går liksom inte att tröttna på den. Tycker Zara och MNEKs röster kompletterar varandra så bra här.
Betyg: FFFFF

8Sundown
Sara J: Ett riktigt RnB-track som för min del är ett av de svagaste på albumet. Den uppenbara sex-innebörden tar över helheten av låten skulle jag säga.
Betyg: F

Sara Z: Sundown känns som en perfekt sommarlåt. Dock är den lite tråkig och har inte samma styrka som de andra låtarna på albumet har.
Betyg: FF

9Don’t Let Me Be Yours
Sara J: En bra låt som är skön att ha på när du är hemma. Jag gillar även att innebörden av låtnamnet handlar om att vara någons misstag och inte bara vara någons. Definitivt en låt som växer.
Betyg: FFF+

Sara Z: Zara har en fantastisk röst som verkligen kommer fram i den här låten. Låten är väldigt skön och jag kommer definitivt att lyssna mer på den framöver.
Betyg: FFFF

10Make That Money
Sara J: En otroligt peppande girl power-text som handlar om att tjejer ska kliva upp på tronen och tjäna pengar!
Betyg: FF+

Sara Z: Zara är verkligen en queen. Den här låten är så peppande och låtens budskap är så viktigt.
Betyg: FFF

11Ain’t My Fault
Sara J: En av de bättre live-låtarna Zara har. Vilken energi och power låten har. Vem kan inte sjunga med och för ett par minuter få Zara Larssons grymma självförtroende?
Betyg: FFFFF

Sara Z: Den här låten är så bra. Budskapet, kraften, soundet och Zaras röst, allt är grymt i den här låten!
Betyg: FFFFF

12One Mississippi
Sara J: Ett mysigt sound som skulle passa perfekt att ha i hörlurarna när du vill drömma dig bort någon annan stans.
Betyg: FFF+

Sara Z: Jag gillar den här lite lugnare låten då Zaras röst verkligen kommer fram. Låten är stark och passar väldigt bra när du är ledsen och behöver lite styrka.
Betyg: FFF

13Funeral
Sara J: En av de popigare låtarna på albumet som påminner väldigt mycket om Zaras tidigare sound. Jag gillar hur de kombinerar en sorgsen text med ett popigare sund.
Betyg: FFFF

Sara Z: Den här låtens sound påminner lite om Lush life och är lite mer pop än de andra låtarna.
Betyg: FF+

14I Can’t Fall In Love Without You
Sara J: Den lugnaste balladen på albumet som har en fin, berörande text. Inte det starkaste tracket på albumet men den passar in bra med de andra låtarna.
Betyg: FF

Sara Z: I can’t fall in love without you are den lugnaste låten på albumet och den är fin. Jag har nog inte hört Zara på det här sättet tidigare men det funkar. Dock inte den bästa låten på albumet!
Betyg: FF

15Symphony
Sara J: Det här är nog den låten på albumet som känns minst som Zara och sticker ut lite. Det är lite pop möter elektronisk. Soundet låter bra men det är inte den starkaste låten på albumet.
Betyg: FF+

Sara Z: Den här låten är inte lik de andra låtarna och vi får höra Zaras röst på ett helt nytt sätt. Jag gillar den!
Betyg: FFF+

Hela albumet
Sara J: Det finns en tydlig röd tråd genom hela albumet och det känns väldigt mycket som Zara Larsson och hennes attityd får verkligen komma fram. Det är en ung och poppig version av Beyoncé och Rihanna. Det finns så extremt mycket fördomar och åsikter på hur du borde vara och framförallt hur artister och deras musik bör vara. Att en gullig, skandinavisk tjej sjunger om sex på sättet som Zara gör kan reta upp många, och JAG ÄLSKAR att hon gör det!
Betyg: FFFF

Sara Z: Jag älskar Zara Larssons musik och tycker verkligen att hennes album känns väldigt hon. Det är attityd, känslor, girl power och kärlek. Det känns som att Zara verkligen har växt upp och visar att hon definitivt kan stå på samma scen som de stora världsstjärnorna.
Betyg: FFFF+

Läs mer:
Zara Larsson släpper klädkollektion med H&M
Här uppträder Zara Larsson i Sverige i sommar
Sno stilen av Zara Larsson — här hittar du kläderna

Foto: IBL