FRIDA recenserar FO&Os nya album

FRIDA recenserar FO&Os nya album

Idag släpper FO&O sitt nya album med samma namn som bandet. FRIDAs Terese Allert och Sara Zettergren betygsätter alla låtarna.

1. Gotta Thing About You
Sara: Det här låten var definitivt min favoritlåt i Melodifestivalen. Den sätter sig på hjärnan och får en att vilja dansa. Sen är ju texten fantastisk!
FFFF
Terese: Var inte helt såld första gången jag hörde den i Melodifestivalen, men efter att ha lyssnat sönder den fram tills finalen blev jag fast. Det är svårt att inte sjunga och dansa med.
FFFF

2. Good Life
Sara: Good life är lite lugnare och känns som en skön låt att ligga på stranden och lyssna på!
FF
Terese: Bra spår i början av plattan. Vill ha med den på min playlist när jag åker på roadtrip i sommar.
FFFF

3. Summer Love
Sara: Låtens titel säger egentligen allt. Det här är en fantastisk sommarlåt och den kommer definitivt spelas i år igen.
FFFF
Terese: Släpptes förra sommaren men den håller än. Hög sommarkänsla! Får mig att vilja vara tonåring och träffa en sommarflört.
FFF

4. If I Had
Sara: Låten känns väldigt mycket pojkband. Den är lite lugnare men också väldigt fin.
FFF
Terese: Härlig pop med tydlig gitarr. Refrängen är det som lyfter låten och jag gillar texten. Skulle kunna vara med i valfri tonårsfilm eller tv-serie.
FFFF

5. So So Good
Sara: So so good är en låt som växer desto mer man lyssnar på den. Den får en att vilja dansa och kommer definitivt spelas en hel del i sommar.
FFFF
Terese: Är inte helt övertygad om att det här skulle ha varit singeln från albumet, tycker andra spår är starkare. Kräver några lyssningar för att fastna men sen gillar jag den mer och mer.
FFF

6. Hurt Like We Did
Sara: Hurt like we did är min absoluta favoritlåt på albumet. Killarnas röster kommer verkligen fram och den frambringar alla känslor man någonsin känt. Den här vill DU (jag och alla andra) se live.
FFFFF
Terese: Som det fan jag är av ballader så faller jag direkt för Hurt like we did. Den här låten förtjänar större uppmärksamhet och jag hoppas att den släpps som singel. Beskrivningen av kärlek som gör ont är klockren.
FFFFF

7. Teenage Talking
Sara: Låten har ett skönt sound och är bra även fast den inte är den som sticker ut mest på skivan.
FFF
Terese: Den sätter sig inte riktigt och känns som en typisk mellanlåt. Varken bra eller dålig.
FF

8. Love Like This
Sara: Den står verkligen ut på albumet då vi får ett helt nytt sound. Det här är en typisk danslåt och den är väldigt svår att stå still till.
FFFF
Terese: Den låter lite annorlunda från övriga spår. Kan tänka mig att den här skulle vara bra live, tillsammans med en grym koreografi.
FF+

9. My Girl
Sara: Den här låten har vi ju hört förut men den är lika bra för det. En låt som verkligen fastnar på hjärnan.
FFF
Terese: Eftersom den här låten inte är ny har den haft lång tid på sig för att fastna. Det gör den tyvärr inte. Har svårt för saxofonen.
F+

10. Who doesnt love love
Sara: Den här låten har ett riktigt skönt sound. Den känns väldigt mysig och jag vill typ hångla till den. En perfekt hångellåt!
FFF
Terese: “Så vem vill inte ha kärlek?”, “ge mig din kärlek”, “vem älskar inte kärlek?”. Nja, den här texten känns inte så spännande.
FF

11. Loop
Sara: Den här låten är också en bra danslåt men den har inte riktigt samma styrka som de andra låtarna.
F
Terese: Är inte lika stark som många andra låtar. Nej, den här fastnar helt enkelt inte.
F

12. Notice
Sara: Jag gillar inledningen på låten och det är en väldigt skön låt. Den har ett annorlunda sound som visar att killarna verkligen kan göra olika typer av låtar.
FFF
Terese: Här går de ifrån de lite smöriga kärlekstexterna och sjunger om sex i stället. Kul att de vågar köra på någonting annat!
FF+

13. Run With Us
Sara: Även om låten är äldre så är den väldigt peppig och behöver du pepp så ska du definitivt lyssna på den så kommer du att äga vad du än gör.
FF
Terese: De tre sista spåren är låtar vi hört tidigare men som tidigare inte fått plats på ett studioalbum. Passar inte riktigt in med de nya låtarna men det är inte svårt att sjunga med.
FF+

14. Buzzkill
Sara: Den här låten är väldigt peppig men den är inte den bästa låten på albumet.
FF
Terese: Det jag ser framför mig när jag hör Buzzkill är när de körde den som avslutningsnummer under 5th Element i Globen. Ingen stod stilla och låten håller än.
FFFF

15. Build A Girl
Sara: Den här låten är inte heller ny men fortfarande bra. Den är väldigt trallvänlig och texten fastnar på hjärnan.
FF
Terese: En av killarnas första (och största!) hits från 2013. Kanske inte riktigt passar in med övriga låtar eftersom den är fyra år gammal. Men nostalgi, det bjuder den på.
FFF+

Sara och Terese har lyssnat på skivan och recenserat var för sig, för att inte påverkas av varandra.

Läs också:
Test: Ditt val av hamburgare avslöjar vem i FO&O du borde dejta
FO&O-Felix höll på att börja brinna – mitt på scenen
17 svenska kändisar som kommer från mindre städer

Följ FRIDA på Facebook, Youtube, Twitter, Instagram och Snapchat för att inte missa något.

Foto: IBL, Ola Axman