Svenska Youtuber

FRIDA listar: 7 svenska Youtubers du inte får missa

Gillar du att kolla på pranks, sminktutorials eller DIY-videos? Ja, på Youtube finns det någonting för alla. FRIDA listar sju kända Youtube-konton att följa!

1. Terese Lindgren

Therese Lindgrens youtube

Sveriges Youtube-drottning, Therese Lindgren, startade sin kanal redan 2013 efter att ha blivit sjukskriven i två omgångar. I dag driver en av landets största konton med över en miljon prenumeranter. Therese vloggar om alltifrån livsstil och skönhet till tyngre ämnen som psykisk ohälsa och djurrättsfrågor.

2. IJustWantToBeCool

Ijustwanttobecool Youtube

IJustWantToBeCool består av humortrion bröderna Victor och Emil Beer samt deras kusin Joel Adolphson. De har gjort sig kända genom sina humoristiska sketcher på Youtube. De har dessutom gjort två serier på SVT Play – Semi och Konsten att få sin mamma att gråta – samt gjort musikvideos till egna låtar som släppts på Spotify och Itunes. Hur coolt?

3. FAMILJEN TORSGÅRDEN

I Familjen Torsgårdens Youtubekanal får vi följa Helen Torsgården, 31 år, som bor på en gård utanför Sunne i Värmland, tillsammans med sin familj, Oskar och barnen Selma och Svea. Helen är makeupartist och vloggar ofta om smarta skönhetstips och beautyhacks. I andra videoklipp får vi se hur familjen sköter om djuren och resten av gården. Klippen är ofta 40 minuter långa där man får följa henne under en hel dag.

JLC Youtube

4. JLC

Supertrion Jonas Fagerström, Lucas Simonsson och Carl Déman, driver det populära Youtubekontot JLC som de grundade 2016 i Göteborg. De spelar in alltifrån roliga sketcher till pranks. Kanalen har över en halv miljon prenumeranter och de har dessutom släppt flera låtar, bland annat sommarplågan Sommar sommar sol, som har miljontals spelningar både på Youtube och Spotify.

Misslisibell Youtube

5. Misslisibell

Youtube-stjärnan Misslisibell, eller Lisa Jonsson, som hon egentligen heter var bara tio år när hon började spela in smink-videos. I dag har hon nästan en halv miljon prenumeranter som följer hennes liv där hon vloggar om mode, skönhet och sin vardag. Hon har dessutom släppt en egen sminkkollektion samt en självbiografi som heter Ni vann aldrig, så tog jag mig levande genom högstadiet, som handlar om tiden då hon blev mobbad i skolan.

Margaux Dietz Youtube

6. Margaux Dietz

29-åriga influencern Margaux Dietz har vloggat sedan 2015, men det var inte förrän tre år senare som hon fick sitt stora genombrott med sin omtalade video ”jag föder barn – förlossnings vlogg”. Klippet fick över 1,5 miljoner visningar och i hennes kanal får vi följa hennes vardag och livet med sonen Arnold som hon har tillsammans med Jacob Liebermann. Våren 2018 startade Margaux Youtube-serien ”Partitempen” där hon intervjuade alla dåvarande partiledare för att engagera yngre väljare.

7. Linn Ahlborg

Den framgångsrika influencern och Youtubern, Linn Ahlborg, 20, från Gävle, började blogga när hon var tio år gammal. Med det var tack vare hennes Youtube-kanal som hon blev känd. Linn vloggar om smink, skönhet och sin vardag. 2014 vann hon Guldtuben under kategorin årets livsstils-kanal. Hon har också släppt flera klädkollektioner i samarbete med NA-KD och Rebecca Stella. I dag har hon ett egen företag under namnet Linn Ahlborg AB och stjärnan bor numera i Stockholm.

Läs mer: 

Så mycket kan Youtubers tjäna på sina sociala medier

Bianca Ingrosso: “Då kommer jag lägga av med Youtube”

Test: Hur beroende av Youtube är du?