tv-serie-tips-2018

FRIDA-läsarnas bästa tv-serie tips

Letar du efter en ny tv-serie att titta på? Då kommer här listan för dig. Vi bad våra läsare ge oss sina bästa tips på tv-serier och här är 37 stycken du inte får missa.

Pretty little liars

I serien Pretty little liars får vi följa fyra tjejer vars bästa vän precis gått bort. Kort därefter börjar de få mystiska och hotfulla sms. Vad hände deras vän egentligen? Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 7

Ännu fler tv-serietips hittar du här!

Tv-serien Shadowhunters kan du se på Netflix.

Tv-serien Shadowhunters kan du se på Netflix.

Shadowhunters

I Shadowhunters får vi följa Clary som precis fått reda på att hon är en shadowhunter, vilket är en ängel som jagar demoner. Ett uppdrag som visar sig vara svårare än hon trott. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 3

Once upon a time

Tänk dig att alla disney-karaktärer är kopplade till varandra på ett eller annat sätt. Det är precis vad serien Once upon a time handlar om, fast i det verkliga livet. Här får vi följa Emma så får reda på att hennes mamma är Snövit och hennes pappa är drömprinsen. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 7

The 100

97 år efter att jorden förstörts återvänder 100 ungdomar för att utforska om de överlevande kan återvända hem. Det visar sig dock vara svårare än de trott. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 6

Gossip girl

På Upper east side bor New Yorks elit och i Gossip girl får vi följa ungdomarna som lever där. Det finns också en bloggare som har stenkoll på dem och rapporterar om allting de gör. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 6

Riverdale

En tonårskille hittas mördad i Riverdale och helt plötsligt är alla misstänkta. Archie och hans vänner börjar utreda mordet och hittar mer än de tror. Den lilla staden Riverdale har många mörka hemligheter. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 3

Reign

Drottningen av Skottland, Mary, reser till Frankrike för att gifta sig med den blivande franska kungen. Hon är dock osäker på sina känslor och plötsligt står hela hennes land och liv på spel. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 4

Det finns fyra säsonger av serien Supergirl.

Det finns fyra säsonger av serien Supergirl.

Supergirl

Visste du att Superman har en kusin? Det är supergirl. Här får vi följa med på hennes äventyr när hon försöker rädda världen. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 4

American horror story

Om du gillar skräck så borde du se American horror story. Serien består av olika historier som utspelar sig på olika platser. Det som binder det samman är att de alla är läskiga och handlar om övernaturliga saker. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 10

Glee

Drama, sång och dans. Det är precis vad Glee handlar om. Här får vi följa några ungdomar i skolan som startar en klubb där de sjunger och uppträder tillsammans. Något som skapar en hel del drama. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 6

I tv-serien Jane The Virgin får vi följa Jane som råkat bli gravid.

I tv-serien Jane The Virgin får vi följa Jane som råkat bli gravid.

Jane The Virgin

I den här serien får vi följa Jane vars läkare råkat artificiellt inseminerat henne och på så sätt har Jane blivit gravid. Pappan visar sig senare också vara hennes chef, något som minst sagt skapar problem. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 5

Outlander

Claire är med sin man på en resa. När hon besöker en gammal historisk plats så förflyttas hon plötsligt i tiden från år 1945 till 1743. Där träffar hon en ny man och allt blir väldigt komplicerat. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 6

Teen Wolf

En ung kille blir biten av en varulv och hela hans liv förändras. Staden han bor i visar sig dölja stora hemligheter. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 6

iZombie

Olivia är en zombie och jobbar på ett sjukhus. Hon inser att vara zombie har sina fördelar och hon använder dem för att hjälpa polisen att lösa svåra fall. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 5

Supernatural

Två bröder bestämmer sig för att gå i deras fars fotspår och blir ”jägare”. De letar efter övernaturliga och farliga varelser för att skydda jorden. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 14

Vår tid är nu

Den svenska serien Vår tid är nu utspelar sig 1945 och vi får följa familjen Löwander som driver en restaurang. En serie fylld av drama, kärlek och historiska inslag. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 2

the-chilling-adventures-of-sabrina-sasong-2-fragor-1280x667-c

Serien The Chilling Adventures of Sabrina går att se på Netflix.

The Chilling Adventures of Sabrina

I serien The Chilling Adventures of Sabrina får vi följa Sabrina som precis fyllt 16 år och måste välja att leva i häxvärlden med sin familj eller den riktiga världen med sina vänner. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 1

Dynastin

De är rika, vackra och giriga. I Dynastin får följa familjen Carrington vars liv är fyllt av intriger och drama. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 2

Empire

Serien Empire handlar om en hip hop-mogual som måste välja vem av hans tre söner som ska få ärva kontrollen över hans företaget. Samtidigt försöker hans ex-fru ta över kontrollen. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 5

Orange is the new black

Efter att ha levererat pengar för droger till sin ex-flickvän åker Piper fast och hamnar i fängelset. Där träffar hon andra kvinnor med sin egna historier kring hur de hamnade där. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 7

I tv-serien The Fosters kan vi bland annat se Noah Centineo.

I tv-serien The Fosters kan vi bland annat se Noah Centineo.

The Fosters

Tonåringen Callie hamnar i ett nytt fosterhem hos ett lesbiskt par som har flera barn som både är fosterbarn, adopterade och deras biologiska barn. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 5

The Vampire Diaries

I serien The Vampire Diaries får vi följa Elena som upptäcker att det finns vampyrer i hennes stad och hennes stora problem är att hon är kär i en av dem. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 8

Glitch

En polisman kallas ut till en kyrkogård. Väl på plats upptäcker han att sex personer stigit ur sina gravar och mår numera bra. De minns dock inte vilka de var. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 2

Chesapeake Shores

En ung kvinna återvänder till sin hemstad för att hjälpa sin syster med hennes hotell. Väl där måste hon möta människor och minnen från hennes förflutna. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 3

Stranger things

En ung pojke försvinner och alla hans vänner samt familj ger sig ut för att leta efter honom. Det visar sig snabbt att staden de bor i inte är vad de tror och pojken befinner sig i en ny värld. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 3

Den tredje säsongen av 13 Reasons Why har premiär 2019.

Den tredje säsongen av 13 Reasons Why har premiär 2019.

13 reasons why

En ung tjej begår självmord och lämnar efter sig 13 band där hon förklarar varför hon valde att ta sitt liv. Banden delas ut till hennes vänner som en efter en förstår att de alla haft en del i att hon mådde dåligt. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 2

Scream

I serien Scream får vi följa olika historier med de alla handlar om ungdomar som är jagade av en läskig person som bär en ”scream”-mask. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 3

Meteor garden

En ung tjej blir antagen till den finaste skolan där hon träffar F4. En grupp bestående av de fyra mest attraktiva och rikaste killarna. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 1

How to get away with murder

Fem nya juriststudenter blir involverade i ett mord tillsammans med deras professor. De måste därefter hjälpas åt att bevisa att de är oskyldiga och hitta den riktiga mördaren. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 5

greenhouse-academy

Nästa år kommer den tredje säsongen av serien Greenhouse academy.

The greenhouse academy

Två syskon har precis förlorat sin mamma och bestämmer sig för att gå på en fin internatskola som deras mamma tidigare gått på. Väl på plats visar det sig att skolan döljer många hemligheter. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 3

The end of the fu***ng world

James är 17 år gammal och är säker på att han är en psykopat. Alyssa är ny i hans skola och hon har snart övertalat honom om att han borde följa med på en roadtrip för att hitta hennes riktiga pappa. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 2

Nashville

I serien Nashville får vi följa flera olika countryartister som kämpar för att hålla deras karriärer vid liv samt försöker att bli stjärnor. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 6

Atypical

Sam är 18 år och autistisk. Han har bestämt sig för att hitta en flickvän och påbörjar en resa mot att bli mer självständig, något som vänder hans mammas liv upp och ner. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 3

Alexa & Katie

Alexa och Katie har varit bästa vänner hela livet och de ska precis börja high school när Alexa får reda på att hon har cancer. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 2

Svartsjön

Johan tar med sina vänner till Svartsjön för att se om han skulle kunna återöppna verksamheten som finns där. Dock börjar de alla snart drömma mardrömmar och det verkar som något mörkt döljer sig i svartsjön. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 2

Tv-serien Legacies går att se på HBO.

Tv-serien Legacies går att se på HBO.

Legacies

I serien The Originals fick vi träffa Hope som är Klaus och Hayleys dotter. Nu är hon en tonåring och går i en skola för unga med övernaturliga krafter. Hon dras dock mot de vanliga människorna vilket skapar problem. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 1

Elitskolan

Den spanska serien Elitskolan handlar om tre ungdomar som fått stipendium till den finaste gymnasieskolan. Kort därefter dör dock en av deras klasskamrater och de blir alla misstänkta. Här hittar du trailern!
Antal säsonger: 1

Läs mer:
Sju filmer och tv-serier du kan se Noah Centineo i
Här är nya tv-serien som är en blandning av Gossip Girl och PLL
Zendaya och Jacob Elordi ska vara med i nya tv-serien Euphoria

Foto: Netflix, Freeform, The CW