Five feet apart recension

FRIDA har sett nya biofilmen "Five Feet Apart" – så bra är den

Den 14 juni har Cole Sprouse nya film Five Feet Apart premiär. FRIDA-Annie har redan nu fått tjuvtitta på den och det här tycker hon!

På fredag släpps filmen Five Feet Apart i Sverige och i den kommer vi få se Riverdale-stjärnan Cole Sprouse och Haley Lu Richardson i huvudrollerna. Filmen handlar om 17-åriga Youtubern Stella Grant (Haley Lu Richardson) som lider av sjukdomen cystisk fibros. På grund av sjukdomen tillbringar hon en stor del av sin tid på sjukhuset.

Stella i Five feet apart

Stellas liv är fullt av rutiner, gränser och självkontroll som alltihop testas när hon träffar Cole Sprouse charmiga karaktär, Will Newman. Han lider av samma sjukdom men till skillnad från henne är han spontan och rebellisk. Det uppstår kemi mellan dem och deras kärlek växer. Trots Stellas och Wills starka känslor för varandra måste de hålla avstånd så att de inte ska bli sjukare än vad de redan är. Kommer de lyckas motstå varandra? Och kommer deras medicinska behandlingar att fungera?

”Helt klart en ny kärleksfilms-favorit”

Om du gillar filmer som The Fault in Our Stars och The Notebook så kommer du även gilla denna. Filmen är både härlig, rolig men också hjärtskärande. Så förbered dig för en gråtfest! Jag fick verkligen kämpa för att hålla tillbaka tårarna under filmens gång. Det var sorgligt att se hur Will och Stella kämpade för deras kärlek samtidigt som de dagligen slogs för sina liv. Och även om jag som åskådare inte lider av cystisk fibros, så tycker att jag att man kan känna igen sig och relatera till karaktärerna Will och Stella. Det är nog mycket tack vare Cole Sprouse och Haley Lu Richardson som spelar sina karaktärer fantastiskt bra. Filmen är helt klart en ny favorit att skriva upp på listan bland bästa kärleksfilmer. Den får en fyra av en femma av mig!

Five feet apart med Cole Sprose och Haley Lu Richardson

Åldersgräns: 7 år i vuxens sällskap (annars 11 år).

Tid: 1 timme och 56 minuter.

Betyg:

Biopremiär i Sverige: 14 juni

Se trailern här!

Läs mer:

Cole Sprouse avslöjar sin mest romantiska dejt med Lili Reinhart

Alla nya kärleksfilmer som släpps under 2019

Nio saker du inte visste om Riverdale-stjärnan Cole Sprouse

Här är Cole Sprouse hemliga Instagram-konto – som du inte får missa

Foto: UIP/Universal Pictures