Recension Last Christmas

FRIDA-Annie om julfilmen Last Christmas: "Ett sjukt oväntat slut!"

Den 13 november har nya julfilmen Last Christmas premiär i Sverige, där vi får följa Kates och Toms speciella kärleksrelation. FRIDA-Annie har sett filmen och här är vad hon tyckte om den.

Som jag längtar efter julen! Och om du, precis som jag, vill skapa julstämning redan nu, så kan jag tipsa dig om att se nya biofilmen Last Christmas. Filmen är regisserad av Paul Feig och i rollerna hittar vi Game of Thrones-stjärnan Emilia Clarke, Henry Henry Golding och Emma Thompson.

Last Christmas 2019

Vad handlar Last Christmas om?

Last Christmas är en romantisk julkomedi som utspelar sig i London. Filmen handlar om Kate (Emilia Clarke) som drömmer om att bli en berömd sångerska. Men istället arbetar i en julbutik och är ständigt klädd som tomtens hjälpreda med små bjällror på skorna. Hon verkar avsky sitt jobb, fattar gång på gång dåliga beslut och hennes liv är en enda röra. Men plötsligt dyker Tom Webster (Henry Golding) upp i hennes liv och de faller för varandra. Kates liv får en helt ny vändning och hon blir lycklig igen. Men är Tom verkligen lösningen på alla hennes problem? Och varför är han så svår att få tag på? Ja, det får ni se i filmen! 

Last christmas

När Kate träffar Tom verkar allt vara för bra för att vara sant.

Last Christmas innehåller George Michaels musik, inklusive låten som är filmens titel. Det finns dessutom helt nya låtar som artisten tidigare aldrig släppt. 

Så, vad tycker vi om filmen?

Jag tycker att Last Christmas är en riktig mysig julfilm som får publiken att både skratta och gråta under berättelsens gång. ”Cringe” tänker du, men nej jag lovar dig! Filmen har en riktig oväntad twist på slutet som blir förklaringen till allting. Det var dessutom väldigt roligt att se Emilia Clarke spela en sådan annorlunda roll från det man är van att se henne som.

Last Christmas innehåller precis alla de kriterier som jag vill att en feel-good-film ska innehålla: humor, kärlek men också en liten gnutta allvar. Efter att ha sett filmen får man en djupare självinsikt och budskapet jag tar med mig är att uppskatta det man har. Och såklart att hela tiden ”titta uppåt”!

Last Christmas är alltså nya julfavoriten som du helt enkelt inte får missa. Jag skulle inte bli förvånad om den blev lika poppis som Love acutally eller Elf.

När har Last Christmas premiär?

Filmen släpps på svenska biografer den 13 november 2019.

Tid: 1h 43 minuter lång.

Betyg: 4 av 5.

Se trailern till Last Christmas här!

Läs mer:

Emilia Clarke är upprörd – folk spoilar julfilmen ”Last Christmas”

FRIDA har sett nya biofilmen ”Five Feet Apart”

Därför kommer ”The Sun Is Also a Star” inte visas i Sverige

Foto: TT