Frans-Walfridsson

Frans Walfridsson: ”Jag är kramig och vill pussas mycket”

Han knep en sjätteplats i Idol 2015 och fick många hjärtan att slå fort. Nu är Frans Walfridsson mer singel än någonsin och kommer att synas mycket framöver.

Vad har du gjort sedan du var med i Idol 2015?

– Jag var borta från skolan i flera månader under Idol så efteråt pluggade jag ikapp allt väldigt intensivt. Jag la fokus på att göra klart skolan och sen satsa på musiken. Jag signade med Universal music ganska kort efter Idol och började skriva och producera musik med dem så fort jag var klar med skolan.

Det ryktas att du ska vara med i Melodifestivalen, är det ett sammanhang du vill synas i?

– Det kan jag inte uttala mig om, men jag är både för och emot Melodifestivalen. Jag lyssnar inte alls på den musiken förut Benjamin Ingrossos låt förra året, den var skön. Men det är ett bra medietillfälle, det finns inget bättre sätt i Sverige att sprida sin musik som artist.

I över ett år var du tillsammans med en annan Idol-deltagare, Anna-Sofia. Vad lärde du dig av ert förhållande?

– Anna-Sofia var min första kärlek, jag har aldrig varit kär innan eller efter det. Jag lärde mig hur du ska få ett distansförhållande att fungera, vi bodde 100 mil från varandra. Jag har även lärt mig hur det är att bry sig om en annan person så sjukt mycket. Att vara kär är en ganska överväldigande känsla.

Men nu är du singel and ready to mingle? Har du testat dejtingappar?

– Haha, ja det skulle jag säga att jag är. Det är ganska roligt med dejtingappar. Jag har gått på en del dejter, men träffar inte någon speciell just nu.

Hur är du som pojkvän?

– Jag är ganska på, även in public är jag är kramig och vill pussas mycket. Vissa människor tycker att det är irriterande. Men jag tycker verkligen om att pussas och kramas och gör det ändå.

Du har en väldigt egen och cool frisyr med din lockiga mittbena, vad hade du gjort om någon klippt av dig håret här och nu?

– Då hade jag rockat det. Jag kan ta på mig skruvade kläder och känna att det här tycker jag är snyggt. Har du självförtroende i dig själv så får du kläder och stil att funka. Och jag kan ju alltid ha på en mössa tills det växer ut.

Är du fåfäng?

– Jag tycker det ordet är lite svårt, jag bryr mig inte mer om yttre än personlighet, men samtidigt älskar jag kläder och är extremt modeintresserad. Jag lägger mycket tid på mitt hår och är det dåligt en dag när jag vaknar så vill jag knappt gå utanför dörren.

Vem älskar du mest i hela världen?

– Hela min familj, det går inte att välja en av dem. Det är sjukt svårt att förklara min kärlek för familjen, jag har haft mina föräldrar med mig hela livet och de har alltid funnits där. Den jag är som person kommer från mina föräldrar, det är mycket från dem som jag har fått musiken.

Om du vaknade upp imorgon med en ny talang, vad skulle du vilja att det var?

– Att kunna teleportera mig. Jag hade varit överallt hela tiden och varit lat och använt den för att tidsoptimera. Jag hade även åkt jättelångt tillbaka, typ till när de hade grottor. Idag handlar livet så mycket om prylar, jag hade velat testa på deras liv utan någonting alls.

Läs mer:
Miley Cyrus: ”Det här är det viktigaste albumet jag gjort”
Astrid S om att hångla med Herman Tømmeraas: ”Jag var väldigt nervös”
Niall Horan: ”Jag vill bo i Sverige”

Foto: Universal music