sandstränder i Sverige

Finaste stränderna i Sverige – som du måste besöka 

Trodde du att du var tvungen att hoppa på ett flygplan för att se vackra, vita sandstränder? Även Sverige bjuder på utomlands-vibbar. Kolla in de här åtta stränderna!


Sandhammaren

Mellan Ystad och Österlen i Skåne finns en otroligt vacker fem mil lång kust. Här ligger den långa stranden Sandhammaren. Med vit sand blandad med grön vass lockar den besökare från hela världen.


Pite havsbad

Nordens riviera. Så brukar Pite havsbad, som ligger i Norbotten, kallas. Vid stranden ligger en av nordens största turistanläggningar med hotell, spa och restauranger. Solen skiner 23 timmar om dygnet i juli i norra Sverige, så du kan hänga på stranden långt in på natten.


Böda Sand

Perfekt strand om du har småsyskon, här finns lite av varje för alla. Milslång sandstrand perfekt för att sola och bada, men också en semesteranläggning där det finns äventyrspool, spa, golf och lekland. Stranden bjuder dessutom på magiska solnedgångar!


Tylösand

I en undersökning från Sifo från 2017 där svenskarna fick välja sin favoritstrand blev Tylösand i Halland vinnaren. Den är favoriten bland Halmstads stränder, främst på grund av den populära after beach-festen.


Sudersand

Sudersand strand ligger på Fårö på Gotland. Tänk dig kristallklart vatten, vit sand och räfflade sanddynor längst den långgrunda bottnen. Det finns även en pool nära havet om du hellre doppar dig där.


Skrea strand

Skrea strand ligger i Falkenberg och är en ungefär två kilometer lång sandstrand. På stranden finns det höga sanddyner och små, mysiga stugor. I anslutning till Falkenberg Strandbad finns dessutom en 250 meter lång badbrygga som man kan hoppa rakt ner i det sköna vattnet ifrån.


Tofta

Den mest besökta stranden på Gotland heter Tofta. Särskilt bland ungdomar, som brukar hänga på den södra delen av stranden. Här står solande, beachvolley och vindsurfing i centrum.


Sandvikens havsbad

På Listerlandet i Sölvesborg, Blekinge, ligger stranden som kallas ”Blekinges riviera”. Kritvit räfflad strandbotten sträcker sig långt ut i havet. Besökare från Skåne och Småland reser många timmar för att få bada här.

Läs mer:
Så blir du mer självsäker på stranden

Här kan du köpa uppblåsbar flamingo (och andra figurer) till stranden
Sju saker du behöver veta om solskydd

Foto: IBL, Böda sand