Filmer-uppfoljare

Sju filmer som borde få en uppföljare

Vissa filmer vill du helt enkelt bara se mer av. FRIDA listar här sju filmer som förtjänar att få en uppföljare.

I en tid då det känns som att nästan varje film får en uppföljare (eller tre?) finns det faktiskt filmer som inte får det. Några av dem förtjänar dock en uppföljare. Här är FRIDAs lista på filmer som vi vill se en uppföljare på.


1. Bridesmaids

I en eventuell tvåa skulle någon annan av brudtärnorna kunna gifta sig eller så kan det handla om en spårad möhippa? I vilket fall vill vi se mer av Annie och gänget!

Läs mer:
16 filmer som genast får dig på bättre humör


2. Suicide squad

2016 års kanske mest hajpade actionfilm vill vi gärna se mer av!


3. How to be single

Vem älskar inte berättelsen om ett gäng singelvänner i staden som aldrig sover? Ge oss mer info om vem det är som Alice träffar i slutet och låt oss få fler livsråd av sköna Robin tack!


4. The simpsons movie

Serien har 29 säsonger i bagaget men enbart en film. Vi tycker att det är dags för en andra långfilm fylld med äventyr i Springfield!


5. Love actually

I år kom det ut en kort uppföljare till kärleksfilmen med stort K. Tråkigt nog var det bara en kortfilm och det är vi inte nöjda med. Kan det inte bara göras en tvåa så vi får se hur det gick för alla nya och gamla kärlekspar egentligen?


6. The holiday

En av de bästa julfilmerna någonsin. The holiday kan vi se fem gånger på samma dag utan att tröttna på den så varför inte bara göra en uppföljare?


7. Djävulen bär prada

”Revenge wears Prada” är den andra boken i Djävulen bär Prada-serien. Det räcker med att läsa två meningar av vad den ska handla om för att veta att detta hade blivit en minst lika bra film som den första, frågan är varför ingen annan har tänkt tanken och kört igång produktionen? I boken jobbar Andy och Emily tillsammans med deras eget brudmagasin och tillhör nu samhällseliten. Andy ska precis gifta sig med sin drömprins när hon hittar ett hemligt brev som förändrar allt och som leder henne rakt in i djävulens armar igen…

Läs mer:
61 filmer du måste se någon gång i livet
15 filmer att se på första dejten
12 filmer som är perfekta att se själv

Av:Ellinor Lindholm

Foto: IBL