Filmer-2019-bio

18 storfilmer vi ser fram emot 2019

Från Aladdin till Star wars och Doktor Dolittle. FRIDA listar 18 storfilmer som får oss att längta till 2019 redan nu.

Det kan kännas tidigt att börja tänka på 2019 redan nu. Men när man tittar på listan över 2019 års storfilmer känns det genast lite mer okej att dagdrömma. Det finns verkligen mycket att se fram emot!

Aladdin

Ytterligare en animerad Disneyfilm som får verklig liv 2019 och med ingen mindre än Will Smith i rollen som anden i flaskan! Regissören Guy Ritchie är känd för att göra filmer med det lilla extra och har sagt att hans version av Aladdin kommer att vara ambitös och icke-traditionell.

Captain-Marvel-2019-filmer

Captain Marvel – 6 Mars

2019 blir året för Marvels första film där en kvinna har huvudrollen. Superhjältinnan kommer spelas av Brie Larsson som bland annat vunnit en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i filmen Room. Vi kan förvänta oss mycket action och mycket Girl Power – får inte missas!

chaoswalking-filmer-2019

Chaos walking – 1 Mars.

2019 års sci-fi-film med ingen mindre än Spider-man-skådisen Tom Holland. Chaos Walking bygger på böckerna med samma namn, skrivna av Patrick Ness. Filmerna handlar om en planet där nästan alla kvinnor har dödats av ett virus och där alla levande varelser kan höra varandras tankar.

draktranaren2-filmer-2019

Draktränaren 3 – 22 februari

Dags för Hicke och draken Tandlöse att synas på filmduken igen! Filmens regissör har avslöjat att händelserna kommer att kulminera och att det kommer att vara en film som inte håller någonting tillbaka – något att se fram emot!

dumbo-filmer-2019

Dumbo – 29 Mars

Disney har på den senaste tiden valt att göra om flera av sina animerade storfilmer till live-versioner och här kommer ännu en. Colin Farell kommer att spela den manliga huvudrollen som Holt, en före detta cirkusartist. Tillsammans med Danny DeVito som spelar Max Medici tar han hand om den nyfödde (och flygande) elefanten Dumbo.

drdotlittle-filmer-2019

The Voyage of Doctor Dolittle

18 år efter att doktor Dolittle och hans talande djurvänner senast filmades kommer en ny film. Många tänker säkert på Eddie Murphy som läkaren som upptäcker att han kan kommunicera med djur men nu ska rollen ersättas av Robert Downey Jr. Vi får väl se om denna film kommer att efterlikna originalet från 1967.

Flarsky

En komedi med Seth Rogen och Charlize Theron, där Rogen ska spela en arbetslös journalist (Flarsky) med ständig otur som bestämmer sig för att försöka bli tillsammans med kvinnan som var hans barnvakt som liten (Theron). Det enda problemet är att hans forna barnvakt blivit en av världens mest maktfulla kvinnor sedan dess, så jakten blir inte enkel.

frozen2-filmer-2019

Frozen 2 – 25 december

Det är inte mycket känt om uppföljaren till 2013 års stora hit. Elsa, Anna och Olof kommer med stor sannolikhet att lyckas smälta även de frusnaste av hjärtan även denna gång.

Godzilla-filmer-2019

Godzilla: King of monsters – 31 maj

2019 kommer uppföljaren till den mycket omtyckta Godzilla filmen från 2014. Filmen kommer ha en hel del bra skådisar med i rollistan och en av dem är ingen mindre än Stranger Things egna Eleven: Millie Bobby Brown!

hellboy2-filmer-2019

Hellboy – 12 april

En fortsättning på filmen med samma namn som kom 2004. Den handlar om Hellboy som är en demon men som är god och kämpar mot ondskan.

it-2-filmer-2019

IT: Chapter 2 – 6 september

Uppföljaren kommer att förflytta oss till nutida Derry där den vuxna versionen av första filmens ”The Losers club” återigen kommer att infinna sig för att möta och försöka besegra den ondsinta Pennywise clownen. Vågar du titta denna gången också?

lego-2-filmer-2019

Lego filmen 2 – 8 Februari

Uppföljaren till Lego filmen (2014) var planerad att nå biograferna redan nästa år, men har blivit uppskjuten och kommer istället i början av 2019. När det kommer till handlingen vet vi inte så mycket ännu.

Lejonkungen-filmer-2019

Lejonkungen – 17 juli

Seth Rogen har lyckats knipa rollen som Pumba, Donald Glover kommer att spela Simba och Beyoncé kommer att spela Nala i den här nya versionen av Lejonkungen.

shazammovie-filmer-2019

Shazam! – 5 april

DC Comics står bakom denna seriekaraktär som har premiär på bioduken 2019. Filmen handlar om en superhjälte i tonåren som ryktas vara mer skämtsam och roligare än andra DC karaktärer och filmer.

spiderman-far-from-home-filmer-2019

Spider-Man Far from home – 5 juli

Liknande Harry Potter-serien kommer även Spider-Man homecoming-serien att följa huvudkaraktärens resa genom high school. Andra filmen kommer därmed ta oss till Peters andra år på high school samtidigt som han agerar superhjälte vid sidan av.

Glass – 18 Januari

Uppföljare till filmen Split som kom ut 2017. Split avslutas med en rad obesvarade frågor och en teaser om att filmen är kopplad till en film från år 2000 – Unbreakble (kopplingen är dock omöjlig att göra ifall man inte har sett Unbreakable). Split är alltså den andra filmen i en trilogi, där Glass blir den tredje delen!

starwarsepisodeIX-filmer-2019

Star wars: episode IX – 18 december

2019 blir året då den senaste Star wars-trilogin når sitt slut med Star wars: episode IX. Om du är ett stort fan och inte vill att det ska ta slut så behöver du inte sörja. Lucasfilm (filmbolaget) berättat att de arbetar med att göra fler spinoff filmer i framtiden!

toystory4-filmer-2019

Toy Story 4 – 30 augusti

Nio år efter Toy Story 3 kommer uppföljaren med Andy, Buzz Lightyear, Woody och resten av leksaksgänget. Än så länge har Pixar inte gjort oss besvikna så vi litar på att även denna film kommer leverera!

Läs mer:
61 filmer du måste se någon gång i livet
Åtta biofilmer du inte får missa i höst
15 filmer att se på Netflix när du fått hjärtat krossat

Foto: IBL, Marvel, IMDB,

Källa: Looper

Av: Ellinor Lindholm