justin bieber break

Fenomenet Bieber – Give him a fucking break!

Han ser sig själv som en cirkusapa och jag förstår honom. FRIDAs Sara listar varför vi ska ge Justin Bieber en break.

Tre sekunder in i en video som visar hur Justin Bieber sitter i en bil, som kryllas av papparazzi-fotografer och fans som ropar på honom och bankar på bilen, får jag panik. Jag kan inte titta vidare. Hur f*n orkar han? Och rubrikerna efter en sådan händelse blir av någon anledning alltid negativa för Justin. Han är otrevlig som inte kan hälsa på fansen. Han är dum som skriker åt en fotograf att sluta. Seriöst, prova att hälsa på 50 000 människor på en dag. VARJE DAG. Skulle du orka det?

Han är en kille som har enormt mycket tålamod, skulle jag säga. Jag hade aldrig haft det psyke han måste ha. Och jag förstår varför det brister. När bägaren är full så är den full. Då brister det för oss och en person som säger fel sak vid fel tillfälle kan få allt att rinna över. Jag säger inte att Justin alltid handlar efter det bästa i situationerna, men jag förstår att han reagerar så som han gör och jag förstår att det brister väldigt ofta.

”Vi gillar ju Biebs för den han är, inte för namnet han bär. Eller hur?”

Idag är en bild med en kändis coolare än ett ”hej”. Det tycker jag med. Men det var inte förrän Justin sa att han kände sig som en cirkusapa som jag tog ett steg tillbaka och reflekterade över situationen. Han har ju rätt. Alla dessa fans, jag inkluderat, är så måna om att få en bild som visar att vi faktiskt har träffat Bieber att vi skiter i honom. Han, killen som egentligen är anledningen till varför vi älskar honom. För vi gillar ju Biebs för den han är, inte för namnet han bär. Eller hur?

Alla som säger att Justin får ”acceptera” allt det här för att det kommer med ”jobbet”. Kommer det verkligen med jobbet att folk rycker i dig som en docka? Snor dina saker? Trycker upp en kamera i ansiktet på dig fast du ber dem att låta bli? Jag tror inte att det står någonstans att det är någonting som en artist ska acceptera. Det handlar om respekt. Och just nu, så får Justin Bieber ingen respekt alls.

Efter konserten i torsdags var det många som sa att Justin var påtänk, sjöng playback och allt möjligt. Har du intresse av att dissa Justin, varför gick du ens på hans konsert? Jag tycker att han var svingrym som levererade den bästa showen jag någonsin sett. Allt Justin gör idag ska alltid ses som negativt, som att man inte får hylla honom. Men jag vill hylla honom. Han är en av världens bästa artister som får alldeles för mycket skit. Förlåt.

Läs mer om Justin här:
Justin Bieber ber om ursäkt till Svenska fansen
Så var Justins Sverigekonsert – låt för låt
Exklusivt: FRIDA har träffat Justin Biebers dansare

Foto: IBL, Pavel Maira