Netflix-hacks

Fem Netflix-hacks du måste ha koll på

Älskar du också att titta på Netflix? Då måste du ha koll på de här knepen eftersom de gör ditt tittande så mycket bättre.

1. Titta alltid i HD

För den bästa bilden bör du alltid se till att du tittar i HD. För att göra det måste du välja det i inställningar. Gå in på konto-inställningar och därefter väljer du uppspelningsinställningar. Där kan du sedan välja vilken kvalité du vill ha. Tänk dock på att den högsta drar mycket data så tittar du inte med wifi kan det vara bra att välja en lägre kvalité.

2. Hemliga koder

Netflix har massor av olika filmer och tv-serier och är du inte ute efter något specifikt så kan det vara svårt att hitta. Det många dock inte vet är att du med hjälp av olika koder kan få fram specifika genrer. Säg att du exempelvis vill ha romantiska komedier, då kan du skriva in 5475 och få fram det. Här kan du läsa mer om hur du gör och vilka koder som finns.

3. Undvik att det buffrar

Buffrar det när det du tittar? Det går att undvika. Netflix har nämligen en hemlig meny. Om du trycker ctrl + shift + opt/alt + s, så kommer du få fram en ruta. Där väljer du en lägre ”video bitrate” och klicka sedan på override.

4. Ha koll på vad som kommer

Varje månad släpper Netflix nya tv-serier och filmer något som kan vara svårt att hålla koll på. Därför listar vi på FRIDA varje månad vad som kommer samt när det kommer. Håll utkik!

5. Titta utan wifi

Du vet väl om att du kan titta på Netflix utan wifi? I mobilen eller på surfplattan kan du enkelt ladda ner avsnitt när du har wifi och sen kolla på dem när du vill. Här kan du läsa mer om hur du gör.

Läs mer:
Så hittar du Netflixs hemliga filmkategorier
Netflix gör stora ändringar inför säsong 2 av 13 reasons why
14 skräckfilmer du kan se på Netflix

Foto: IBL