Sebastian i Störst av allt

Felix Sandman om Störst av allt: ”Det fanns dagar då vi bara grät”

På fredag släpper Netflix sin första svenska tv-serie Störst av allt . FRIDA har träffat Felix Sandman som berättar om sin roll som Sebastian.

Från artisteri till skådespeleri. Felix Sandman, 20, blev först känd genom pojkbandet FO&O som han hade tillsammans med Oscar Enestad och Omar Rudberg. Bandet splittrades 2017 och Felix har kört solo ända sedan dess. Förra året tävlade han i Melodifestivalen med låten Every Single Day och kom på andra plats. Den 5 april släpper han en ny singel – samma dag som Netflix nya serie Störst av allt har premiär.

– Jag har aldrig varit så exalterad för någonting. Det är sjukt! Det är inte så att jag har glömt musiken, men det här är något helt nytt för mig. Jag är extremt taggad men också nervös över hur folk ska reagera.

”Blev chockad när jag fick rollen”

Felix Sandman spelar mot Hanna Ardéhn i Störst av allt.

Felix Sandman spelar mot Hanna Ardéhn i Störst av allt.

Hur kommer det sig att du ville testa skådespeleri?

– Det har alltid varit en dröm för mig. Jag skådespelade mycket när jag var yngre och var på Dramaten i ett år. Men ända sedan jag var 14 år och började med musiken har jag inte haft tid för det. Men sen så gick jag på audition och när jag fick höra storyn och att det var Netflix så tänkte jag: ”jag måste ta den här chansen”, för att se om jag fortfarande hade det. Jag blev chockad när jag fick rollen.

Vad ser du för likheter och skillnader mellan skådespeleriet och musiken?

– De går i hand i hand, i båda delar står man mycket framför en kamera och har folk som tittar på en. Och även om jag vill att mitt artisteri ska vara personligt så går man in i en roll även på scen, så det är en likhet med skådespelandet. Men sen finns det många skillnader i hur man jobbar och det fick jag verkligen uppleva i en sådan här stor produktion. Det har varit en upplevelse, som att gå på Gröna Lund.

Kan du berätta lite om din karaktär Sebastian?

– Sebastian är väldigt komplex och han går igenom en emotionell kurva under seriens gång. Sebastian har en stor fasad som han lever bakom men egentligen mår han skit. Han är son till Sveriges rikaste man, han har stora fester men också drogproblem och jobbiga familjerelationer. Det var intressant att spela honom för jag tycker att Sebastian är raka motsatsen av mig gällande värderingar och handlingar, samtidigt som jag kan relatera till honom. Så det var svårt men väldigt kul.

Psst! Vad kan du om Störst av allt? Gör vårt roliga quiz här!

Maja och Sebastian i Störst av allt

”Sebastian lever bakom en fasad” berättar Felix.

Hur var det att se dig själv i serien?

– Sjukt. Även om jag kan hela storyn så grät jag flera gånger. Jag var överväldigad över att se hela produktionen ihopsatt. Jag kände att det ”där är Sebastian”, jag kände inte igen mig själv vilket jag är glad över.

Hur var det att spela mot Hanna Ardéhn och William Spetz?

– Det var fantastiskt! Hanna är extremt talangfull vilket hjälpte mig väldigt mycket. William är också så underbar och rolig! Han skämtar och får en att känna sig trygg.

Vad har varit roligast?

– Shit vad svårt. Först och främst så älskar jag att skapa ”second families” med alla jag jobbar med. Vi var ett otroligt fint och bra team. Vi hade en så bra kemi allihopa, det värderar jag högst.

Vad har varit den största utmaningen?

– Det har varit otroligt krävande, både fysiskt och psykiskt. Vi spelade in flera tunga scener med mig och Hanna. Det fanns dagar då vi bara grät. Så det var krävande rent psykiskt. Men sen också att spela påverkad av alkohol och droger, det var en utmaning.

Felix och Hanna spelade in många tuffa scener ihop.

Felix och Hanna spelade in många tuffa scener ihop.

Vad vill du att tittarna tar med sig när de ser serien?

Störst av allt omfattar så många samhällsämnen som vi bör prata mer om. Serien tar upp psykisk ohälsa, segregation och våldtäkt i relationer, som är vanligare än vad många tror.

Vad är störst av allt i dit liv just nu??

– Viljan att överleva, som det står i boken… Men störst av allt är också kärleken.

Se hela vår intervju med Felix Sandman här:

Läs mer:

Hanna Ardéhn om Störst av allt: ”Det var många jobbiga scener”

Felix Sandman om planerna att skaffa familj och gifta sig

Netflixsuccén ”Störst av allt” kan få en andra säsong

Foto: Netflix