Felix-sandman-flickvan

Felix Sandman om mello-låten: ”Den handlar om en person som betyder mycket”

Förra året tävlade Felix Sandman i Melodifestivalen med bandet FO&O. I år kör han solo och för FRIDA berättar han sin låt Every Single Day som handlar om brusten kärlek.

I höstas kom nyheten om att FO&O bestämt sig för att ta en paus. Istället skulle Felix Sandman, Omar Rudberg och Oscar Enestad satsa på sina solokarriärer. Några månader efter det presenterades det att Felix ska vara med och tävla i Melodifestivalen 2018 med låten Every Single Day.

– Låten är den bästa jag haft och hört. När den gjordes och jag spelade in den första gången kände jag att det här, det kommer jag alltid att kunna stå för. Det spelar ingen roll när, var, eller hur den ska bara ut.

Felix och hans flickvän Lovisa Bengtsson gjorde nyligen slut och under pressträffen till Melodifestivalen berättade Felix att hans låt handlar om brusten kärlek.

– Den handlar om en person som betyder och har betytt allt för mig. Som tyvärr inte är med mig idag. Den är väldigt personlig. Verkligen en låt från hjärtat som beskriver mitt liv.

Han förklarar att låten är väldigt personlig och att han tror många kan relatera till den.

– Det är episoder från mitt liv, men också från killarna som den är skriven med. En kombination av historier som blir till en, vilket jag tycker är fint för när vi kan relatera till varandra och göra en låt av det, då känns det som många andra kan det också.

När det kommer till att göra musik är det just personlig Felix vill att den ska vara men också glad och viktig.

– Jag vill göra musik som berör folk. Jag dissar inte skön enkel pop, det kommer jag också att göra. Den musik jag kommer ge ut är mina personliga delar men också snacka känslor och sjunga om sådant som är viktigt.

Efter Melodifestivalen är det full fart och han har redan nu massa musik redo.

– Jag har redan nu efter två LA-resor och lite jobb här hemma ett fullt album. Jag har haft turen att jobba med duktiga människor. Känns som en bra tid i livet när jag har mycket att skriva om.

Läs mer:
Benjamin Ingrosso om sin relation till Felix Sandman: ”Vi är som bröder”
Därför visade Felix Sandman pungen på Instagram
FO&O-Felix höll på att börja brinna – mitt på scenen

Foto: Stella pictures