Felix Sandman i Hjem til jul

Felix Sandman om heta scenerna i "Hjem til Jul": "Absurt"

Felix Sandman är inte bara aktuell i Melodifestivalen 2020 utan medverkar också i nya norska serien Hjem til Jul. FRIDA har pratat med stjärnan och för oss avslöjar han hur det var att spela karaktären Jonas.

Det finns ingen annan som har så många bollar i luften som Felix Sandman. Med det ena benet i musikbranschen och det andra i skådespelarvärlden är han mer aktuell än någonsin. Den 5 december släpps nämligen Netflixs julserie, norska Hjem til Jul, eller Home for Christmas, som den heter på engelska, där Felix spelar 19-åriga Jonas.

– Serien handlar om huvudkaraktären Johanne. De flesta i hennes närhet har börjat bilda familj. Så hon ljuger till sin släkt att hon hittat någon, en ”käresta” och ger sig ut på ett dejtingäventyr. Jonas är alltså en av dem som hon träffar, förklarar Felix.

Hjem til jul

Störst av allt blev en succé, hur var det att spela in Hjem til Jul?

– Det var skitkul, det är en väldigt annorlunda serie om man jämför med Störst av allt. Det är dock samma regissör (Per-Olav Sørensen) så att jobba med honom kändes tryggt. Han är så grym. Jag är en rookie i den här branschen så jag utmanar mig själv hela tiden. Denna gång genom att vara med i en dramakomedi.

Vad var roligast under inspelningen?

– Framförallt att jag och Ida Elise Broch (Johanne) klickade så bra. Vi fick bra kemi och det känns som om vi har känt varandra länge. Vi hade det väldigt kul ihop under inspelningen.

Det förekommer en del sexscener i serien, hur var det att spela in dem?

– Det var extremt roligt, komiskt och absurt. Vi stod där i vardagsrummet och funderade ”vart hade det varit roligt att ha sex?”. Så det blev mot en glasvägg och i en gungstol. Vi fick improvisera och det blev väldigt spontant. Vi skrattade mycket.

Vilken är din drömroll?

– Den rollen finns inte än. Det ska i så fall vara något nytt. Men det ska absolut vara en huvudroll i en film eller serie som ger mig många utmaningar. En favoritkaraktär som jag har är Jokern i Batman, för den är så utmanade att genomföra.

Hur ser framtiden ut?

– Det är många spännande saker på gång. Jag kommer fortsätta att skådespela så länge det går att kombinera med musiken.

Hur kommer du fira jul?

– Det är lite oklart just nu. Jag kommer nog fira julafton hemma och sedan brukar hela familjen åka till stugan i Åre. Kanske åka lite skidor. Men för mig spelar det egentligen ingen roll vart vi är, det viktigaste är att man är med nära och kära.

Kommer din flickvän, Andrea Kallström, vara med och fira jul?

– Eftersom vi fortfarande är unga så firar vi julafton separat med våra familjer. Men sen firar vi nyår tillsammans. Det ser jag fram emot!

Felix Sandman och flickvännen Andrea

Felix och kärleken Andrea Kallström.

Oddsen säger att det blir du eller Viktor Crone som kommer vinna Mello, vad säger du om det?

– Va, det visste inte ens jag! Jag är jätteglad och tacksam att folk tror så men jag måste poängtera att ingen kan veta någonting. Alla som tror att jag ska vinna måste rösta, man vet aldrig vad som kan hända i Mello. Det kan vara farligt att vara favorittippad, förutom att folk måste gilla låten måste man också ha stödet. I need every vote!

Se trailern till Hem til Jul här!

Serien har premiär på Netflix den 5 december.

Läs mer:

Felix Sandman om kärleken till flickvännen Andrea Kallström

Felix Sandman: ”Jag vill uppmana killar att visa känslor”

Felix Sandman om Störst av allt: ”Det fanns dagar då vi bara grät”

Foto: Netflix