tre personer står och tittar på varandra

Enola Holmes – filmen om Sherlock Holmes vilda lillasyster

Netflix gör en film om Sherlock Holmes vilda lillasyster Enola Holmes. Hon är rebellen som går sin egen väg, men när deras mamma plötsligt försvinner prövas både hennes detektivkunskaper samt relationen till brodern.

Historien om detektiven Sherlock Holmes har nog de flesta av oss hört talas om. Men nu kommer filmen om hans rebelliska och vilda lillasyster – Enola Holmes.

Det är streamingjätten Netflix som nyligen släppte trailern till deras stora nyhet som kommer i september.

”När hon letar efter sin försvunna mor använder den orädda tonåringen Enola Holmes sin talang för att ta reda på saker för att överlista storebror Sherlock och hjälpa en Lord på rymmen”, står det på Netflix hemsida

Millie Bobby Brown gör huvudrollen som Enola Holmes

I huvudrollen som Enola Holmes syns ingen mindre än Stranger Things-stjärnan Millie Bobby Brown. Endast 16 år gammal har hon redan gjort stor succé i Hollywood, och hennes prestation som Eleven i Stranger Things har hyllats världen över.

I ett inlägg på Instagram beskriver Millie Bobby Brown sin rollkaraktär Enola Holmes som ”en riktig tjej i en riktig värld”, och hon säger åt sina följare att göra sig beredda på både gråt, skratt och kärlek.

https://www.instagram.com/p/CET_WYCHar1/

Det handlar Enola Holmes om

I trailern får man se hur Enola Holmes uppfostras av sin mamma till att bli en kaxig och tuff tjej. En dag vaknar hon upp och mamman är spårlöst borta. För att få hjälp med mysteriet ringer hon in sina bröder Sherlock, spelad av Henry Cavill, och Mycroft, spelad av Sam Claflin.

Bröderna blir dock förskräckta när de upptäcker hur vild deras lillasyster är och bestämmer sig för att skicka henne till en skola som uppfostrar fina damer. Enola bestämmer sig då för att rymma och försöker ensam att hitta sin försvunna mamma.

Se trailern till Enola Holmes här:

Enola Holmes har premiär på Netflix den 23 september.

Foto: TT, Netflix

LÄS MER:

13 saker du kanske inte visste om Millie Bobby Brown

Här slår Millie Bobby Brown tillbaka mot mobbarna i sitt tal

5 serier med Millie Bobby Brown