Emilia Clarke i Last Christmas

Emilia Clarke är upprörd – folk spoilar julfilmen ”Last Christmas”

Last Christmas med Emilia Clarke i huvudrollen har premiär den 13 november. Redan nu har människor börjat analysera trailern och har listat ut att filmen innehåller en twist. Men Emilia Clarke är inte alls glad över de pågående spoiler-analyserna.

Emilia Clarke är aktuell med huvudrollen i filmen Last Christmas, som innehåller George Michaels klassiska jullåt men även ny, osläppt musik. Handlingen kretsar kring Kate (Emilia), som jobbar i en julbutik, alltid klädd som en av tomtens hjälpredor, med bjällror på fötterna. Där träffar hon Tom (Henry Golding) och det visar sig att hon har en del del sorg i sitt liv.

Tydligen är det så att filmen innehåller en stor tvist. Och efter att en trailer släppts har diskussioner uppstått i sociala medier där många presenterar teorier om vad det är som faktiskt kommer hända i filmen. Det pågår helt enkelt ett helt gäng klassiska spoiler-analyser. Och det är något som Emilia Clarke inte verkar vara helt nöjd över.

– Det är sjukt irriterande. Frustrerande. Det är mer komplicerat än folk tror, säger hon i en intervju med Indiewire.


Henry Golding spelar mot Emilia Clarke i Last Christmas. Foto: TT

Emma Thompson skrev manus ihop med sin man

Den brittiska skådespelerskan Emma Thompson har skapat filmen ihop med Bryony Kimmings. Dessutom har Emma skrivit manuset ihop med sin man, Greg Wise. Hon dyker även upp som Emilia Clarkes mamma.

– Emma och Greg skrev manuset tillsammans, men de skickade det till alla sina vänner och var klara först när ingen av vännerna kunde märka av att tvisten skulle komma, säger Clarke.


Emilia Clarke och Emma Thompson under filmpremiären i London den 11 november. Foto: TT

”Missriktad energi”

Emilia Clarke är mest känd för din roll som Daenerys Targaryen i HBO:s succéserie Game of Thrones. Och om det är någon som är van vid diskussioner och spoiler-teorier är det hon. Faktum är att hon, i samma intervju, levererar en teori kring varför människor engagerar sig så mycket i att diskutera sitt eventuella missnöje över en tv-serie (slutet på GoT…).

– Jag är försiktig i hur jag formulerar mig här, men det är ingen överraskning, det är ett faktum att vår värld just nu är rädd och förvirrad och det pågår mycket som är utom vår kontroll. Så när det kommer till att skriva på en namninsamling för att göra om den sista säsongen av en populär tv-serie, eller att spoila en jävla jul-romcom, så har folk möjlighet att göra något åt det.

Clarke menar på att det får människor att känna att de kan ta kontroll över situationen.

– Vår värld brinner, så det är mycket som är utom människors kontroll. När det kommer till dessa saker så kan de göra något och vill göra något. Det görs med så mycket glöd och energi och det är just vad det är, missriktad energi.

Läs mer:

FRIDA-Annie om julfilmen Last Christmas: ”Ett sjukt oväntat slut!”

Här är trailern till årets julfilm – Last Christmas

HBO skrotar serien alla GoT-fans väntat på – här är anledningen