elliot page

Elliot Page hyllas efter sin första bild sedan operationen

Skådespelaren Elliot Page visar för första gången upp sin kropp efter den könskorrigerande operationen som han nyligen genomgick. Mottagandet från kändisvänner och fans är ren kärlek.
6 fakta om Elliot Page (FRIDA)
0:42

Efter reklamen: 6 fakta om Elliot Page (FRIDA)

(0:42)

Slå på ljud

Nyligen gav Elliot Page, 34, sin första tv-intervju sedan han kommit ut som transperson. Hos Oprah Winfrey berättade Juno-skådespelaren om hur den könskorrigerande operationen där brösten avlägsnades varit avgörande för hur han mår idag.

– De här operationerna räddar så många människors liv, sa Elliot Page och menade att fler behöver få insikt i vad för slags vård som transpersoner kan vara i behov av.

– Jag vill att folk ska veta att det inte bara gäller mig, jag tror verkligen att det räddar liv och att det gäller för så många fler, sa Elliot Page.

Nu har han postat en bild på sin bara överkropp, och fått ett fantastiskt fint mottagande.

Elliot Page visar upp sig i badbyxor

På bilden står Elliot Page med ett stort leende i vattenbrynet i en utomhuspool. Han bär kepa, solbrillor, en halskedja och röda badshorts.

”Trans-babys första badbyxor”, skriver Elliot och hashtaggar med orden ”translycka” och ”trans är vackert”. Bilden har sedan den postades fått nära 3 miljoner gilla-markeringar. Bland de som gillat bilden syns svenska storstjärnorna Little Jinder, Mia Skäringer och Zara Larsson.

Bland kommentarerna finns rörande fina hälsningar.

Orange is the New Black-skådisen Ruby Rose skriver ”Du ser fenomenal ut!!!!”. Ashley Park från Emily in Paris kommenterar ”Ääälskar diiig! Ser fram emot att bada ihop” följt av ett rött hjärta. Miley Cyrus skiver ”Het” och Selma Blair hälsar ”Hej Elliot!”.

Skilde sig efter att han kommit ut

Elliot Page kom ut som transperson i november 2020 genom att posta ett inlägg på Instagram som löd:

”Hej vänner, jag vill dela med er att jag är trans, mina pronomen är han/hen och mitt namn är Elliot. Jag är så glad över att kunna skriva detta. Att få vara här. Att få ha kommit till den här platsen i mitt liv.

Jag älskar att jag är trans. Och jag älskar att jag är queer. (...) Till alla transpersoner som måste hantera trakasserier, självhat, misshandel och hot om våld dagligen: Jag ser er, jag älskar er och jag kommer att göra allt jag kan för att förändra den här världen till det bättre.”

Två månader efter att Elliot Page kommit ut separerade han och ex-hustru Emma Porter som varit gifta i tre år.

”Vi respekterar varandra innerligt och vi kommer fortsätta vara nära vänner”, sa de i ett gemensamt uttalande.

Foto: Instagram

Relaterade artiklar
Nikkie de Jagers fem mest ikoniska sminklooks som NikkieTutorials
10 coola kvinnor som ger oss hopp om framtiden
Elliot Page skiljer sig – 2 månader efter han kom ut som trans