Ellinor Bjurström väntar sitt andra barn – berättar om graviditeten

Ellinor Bjurström väntar sitt andra barn – första orden om graviditeten

Efter en tuff graviditet med första barnet ville Ellinor Bjurström aldrig bli gravid igen, men nu står hon här och väntar tillökning och om allt går som det ska är sonen Aaron storebror i augusti!
Kändisarna som väntar tillökning 2020/2021
Slå på ljud

Just nu väntar Ellinor Bjurström sitt andra barn, hon är i vecka 13 och hennes tunga migrän och illamående har precis börjat släppa. Graviditeten har tagit hårt på henne, och hon har varit sängliggandes i nästan tio veckor. Under dessa tio veckor har sambon (och klippan) Jimmy Olsson axlat lite extra fokus på sonen Aaron och hemmets alla bestyr.

– Jimmy har verkligen gjort allt, han har varit supergullig!, säger Ellionor Bjurström till Frida och fortsätter förklara om sina tankar kring sin andra graviditet:

– Jimmy har nog varit mer taggad än jag på den här graviditeten. Han slipper ju vara gravid, och slipper gå igenom en förlossning. Jag gillar ju inte att vara gravid. En förlossning är förvisso cool, men jag längtar inte! Jag längtar tills den är över och jag har mitt barn.

Ellinor Bjurström ville inte bli gravid igen

Ellinor Bjurströms första graviditet med sonen Aaron var tuff och hon mådde väldigt dåligt psykiskt – och att bli gravid igen fanns tidigare inte på kartan för henne. Men trots det står paret här med en bulle i ugnen. Och även om hon varit tvungen att varva vilandet med spyhinken i snart tio veckor, vill hon ändå påstå att denna graviditet är bättre än den förra.

– Det är en jättestor skillnad från min förra graviditet, då mådde jag ju dåligt psykiskt det var mycket hormoner, känslor och tankar. Och stress. Vi höll även på att bygga vårt hus, och vi hade ingenstans att bo – vilket såklart påverkade.

Idag har livet fallit mer på plats, huset är klart och familjelivet med Aaron präglar tillvaron.

– Livet är mer anpassat nu, vi bor i vårt hus, vi har Aaron och det är inte så att vi festar och lever livet på krogen.

Alltid velat ha fler barn – utan att vara gravid

Ellinor Bjurström förklarar att trots att hon aldrig ville vara gravid igen – alltid velat ha fler barn. Och innan hon fick veta att hon bär baby nummer två hade paret ansökt om att bli familjehem, men fått avslag.

– Men vi blev nekade på grund av att vi är offentliga, och för att Aaron ännu är för liten. Så där sprack ju tanken om det. För nu i alla fall – jag kommer bli det en dag, men inte nu. Man får skjuta upp den drömmen lite bara.

Ellinor Bjurström: Inte planerat, men kom inte som en chock

Men hur kommer det sig då att Ellinor Bjurström och Jimmy Olsson väntar bebis nummer två, trots allt?

– Vi använde ju inget preventivmedel, och vi är ju vuxna och vet vad som kan hända. Så det är inte så att vi blev chockade – men det var heller inte planerat. Det bara blev, och vi blev såklart väldigt glada. Så fort jag fick ett plus så visste jag ju hur jag skulle göra, säger hon och menar att det inte fanns några som helst planer på abort och fortsätter:

– Men jag kände också lite panik-känslor eftersom jag inte gillar att vara gravid. Men jag vill ju också ha typ tjugo barn! Nu andra graviditeten kanske det blir annorlunda. Fast jag har ju legat på soffan i tio veckor, är det så en graviditet ska vara? Att känna sig magsjuk, ja livet känns lite surt när man känner sig så.

Skuldkänslorna inför sonen Aaron

Hennes dåliga mående, gör att hon inte kan ta hand om Aaron på samma sätt som tidigare vilket i sin tur gör att hon inte känner sig som en bra mamma.

– Just nu vilar jag mycket, men jag får lite ångest mot Aaron då jag just nu inte känner mig som en bra mamma. Jag kan inte springa runt och jaga honom runt bordet liksom. Men vi kramas, och jag läser bok i soffan, pratar och kollar på film.

Avslöjar graviditeten i vecka 13

Ännu vet Ellinor Bjurström ingenting om vad som ligger i magen, hon är i vecka 13 och första ultraljudet är planerat i veckan.

– Vi kommer göra första ultraljudet på fredag, så vi vet ingenting om vad som ligger i magen. Kanske är det flera stycken.

Ellinor Bjurström är öppen med att hon går ut med sin graviditet i ett tidigt stadie, och efter sin tidigare erfarenhet där hon drabbades av missfall, innan Aarons födsel, känner hon att man behöver bli mer öppen om missfall.

– Varför inte berätta innan vecka 14? Om något går fel så är det inget att skämmas över. Och man är absolut inte själv om att gå igenom det, det händer så många. Det är viktigt att vara öppen om det eventuellt sker. Jag kommer inte sitta här och vänta på att något ska vara fel med den här graviditeten. Vi går in i det som att nu blir Aaron storebror i augusti.

Premiär för nya podden Vill du prata om det?

I veckan är det även premiär för Ellinor Bjurström och Fia Anderbergs sprillans nya podcast Vill du prata om det?, i vilken de kommer prata om allt från psykisk ohälsa, kroppsideal, familjeliv och självklart kommer Ellinor Bjurström berätta om sin graviditet.

– Jag är så taggad inför podden! Vi kommer prata om allt möjligt, och jag och Fia känner inte varandra. Så det kommer bli lite som att hon och jag och lyssnarna kommer lära känna varandra samtidigt i podden. Jag och Fia kommer utveckla vår vänskap tillsammans med alla som lyssnar, säger Ellinor Bjurström, och tillägger:

– Första och andra avsnittet släpps på torsdag, och i det andra kommer jag nästan bara prata om graviditeten.

Foto: TT/Instagram

Relaterade artiklar
Penny Parnevik till sjukhus – en månad innan förlossningen
Gigi Hadid är tillbaka på jobbet – fyra månader efter förlossningen
Nicole Falciani träffade kärleken i en app – detaljerna om första dejten