Ellen-Bergstrom-om-alkohol-problem-2016

Ellen Bergström: "Jag har också problem med alkohol"

Efter att Youtube-stjärnan Therese Lindgren tidigare i veckan berättade om sina alkoholproblem så öppnar nu Ellen Bergström upp sig och berättar att även hon har problem med alkoholen.

Det var tidigare i veckan som Therése Lindgren berättade att hon har problem med alkoholen. En video som berört många, bland annat Ellen Bergström.

I ett långt inlägg på Instagram berättar hon om att hon också har problem med alkoholen. Hon skriver bland annat hennes problem är att hon inte kan säga nej och att om hon tar ett glas så vill hon bara ha mer. Hon skriver vidare att hon dricker för att dämpa den ångest hon går runt och bär på och att hon är rädd för att sluta. Kommentarerna strömmar in på inlägget.

– De flesta skriver att det är modigt av mig och att de känner igen sig. Skammen gör att det blir värre för många. Problemet ligger mycket i att det är förbjudet och att det blir ett tvång, säger Ellen Bergström till SOLO.

Har du själv sökt hjälp för det här? 

– Ja, eller jag har gått till psykolog en gång. Det har känts bra och jag har varit nykter i några månader. Sen hamnar man i samma mönster igen. Jag har alkoholism i min familj, det är också därför jag tar detta på så stort allvar. Om inte någon i min familj hade varit alkoholist hade jag säkert inte ens sett det som ett problem. Jag inser att man ska vara försiktig och även om man inte har barn kan man skada sin omgivning, säger hon. 

Har det hänt dig? 

– Ja, gud, nästan varje gång säger jag saker jag kanske lovat hålla hemliga eller saker som jag inte riktigt menar. 

Vad tror du det betyder för era följare att du och Therese Lindgren delar med er av det här? 

– Många känner igen sig och förstår att fler har det här problemet. Det är viktigt att det inte är så skambelagt, säger Ellen Bergström.

Vad innebär det för dig själv att du har skrivit det här? 

– Jag tror inte att mitt beteende kommer att förändras bara för att jag har skrivit det. Däremot så har jag fått ngn kraft inom mig genom att skriva det. Men av egen erfarenhet vet jag att det inte händer ngt i en handvändning. Det har också att göra med mognad, säger hon. 

Läs hela inlägget här nedan.

Är du under 18 och mår dåligt av att du själv eller någon i din närhet dricker? Gör så här:

* Berätta om din situation för en vuxen du litar på, du kan till exempel prata med skolsyster eller kurator i din skola.

* Om du vill prata med någon utan att behöva säga vem du är kan du ringa till barnens hjälptelefon BRIS 116111. Du kan även chatta eller mejla dem här.

Läs mer:
Allt du behöver veta om Therese Lindgrens nya bok
Zara Larssons nya singel är så bra – lyssna på låten här!
Foto: IBL