Elias-Abbas-fakta

Elias Abbas om Melodifestivalen: ”Det är en fördel att vara yngst”

På lördag tävlar Elias Abbas i Melodifestivalen med låten ”Mitt Paradis”. FRIDA har träffat Elias och pratat musik, skola och kärlek.

16-åriga Elias Abbas kommer från Rinkeby i Stockholm och förra sommaren släppte han sin första låt Min Queen. Elias har alltid varit intresserad av musik, något han fått från sin pappa.

– Musik är konst och konsten har jag ärvt från pappa. Han är konstnär. Sen började jag spela in för fyra fem år sen när jag kom till ungdomsgården i Rinkebyskolan och där fanns som tur var K-One som kunde hjälpa mig, berättar Elias.

I somras släppte du låten Min Queen. Vad handlar den om?

– Den handlar om en kvinna som du värdesätter högt, den kvinnan du sätter framför allting. Din första prioritering, ditt allt. Du älskar henne mest i hela världen.

Har du en queen i ditt liv?

– Min mamma är min queen. Låten är byggd på egna erfarenheter från mitt kärleksliv. Men jag har ingen ”queen” just nu.

Du går i skolan och satsar på musiken samtidigt. Hur funkar det?

– Det är jätteenkelt. Mitt team anpassar mitt musikschema efter mitt skolschema så det gör det väldigt enkelt för mig. Men nu när det är mello så måste jag ta ledigt från skolan.

På lördag ska du tävla i Melodifestivalen med låten Mitt Paradis. Vad handlar den om?

– Den handlar om ett ställe, min bubbla, där jag mår som bäst. Mitt paradis är inte ett ställe utan det är ett inre jag. Att hitta sig själv. Jag försöker bjuda in alla lyssnare till mitt paradis när jag sjunger den låten. Ett ställe där man mår bra inom sig.

Du är yngst i årets tävling. Hur känns det?

– Det känns bra. Att vara yngst i mello det här året, är en fördel. Det är fler som tänker vad går Elias för, vad kan han göra och jag ska visa dem vad jag går för.

Läs mer:
Vi testar: Hur mycket kan Elias Abbas om melodifestivalen?
Mello-quiz: Vem sjöng låten?
Test: Hur mycket kan du om Melodifestivalen?

Foto: Stella pictures