Efter Skam: Får ofta frågan om han är homosexuell på riktigt

Efter Skam: Får ofta frågan om han är homosexuell på riktigt

Efter succén med Skam får Carl Martin Eggesbø, som spelar Eskild, ofta frågan om han är homosexuell på riktigt också. Nu förklarar han varför det är en konstig fråga att ställa.

Carl Martin Eggesbø berättar i en video från SVT Edit om hur det har varit efter att Skam började sändas och att vara homosexuell.

– Sen jag började med Skam har jag ofta blivit stoppad på gatan och fått frågan om jag är homosexuell på riktigt. Det är nästan som att det vore en större bragd att spela Eskild om jag inte var homosexuell, men jag är ju inte Eskild. Det är bara en roll så det har ju ingen betydelse om jag är homosexuell eller inte, säger Carl Martin.

Han tycker att det är viktigt att våga prata om sin sexuella läggning, men för sin egen skull och inte någon annans.

– Heterosexuella måste inte komma ut ur garderoben, så varför måste jag? Hon som spelar Noora får aldrig frågan om hon är heterosexuell på riktigt.

Carl Martin har tidigare inte sett sin läggning som någonting fint och tror att det kan bero på att det alltid är heterosexuella par som är representerade i media och tv-serier. Att det är en viss typ av relation mellan män och kvinnor som vi ser och hör överallt. Idag ser han på sig själv på ett positivt sätt.

– När jag får frågan om jag är homosexuell på riktigt brukar jag svara ”Varför undrar du? Är du sugen på en dejt?”


Läs också:
11 anledningar till att Sana från Skam är din nya queen
Test: Vem i Skam är du?
Här är Skam-tröjorna du kommer vilja ha

Av: Anna-Sara Nilsson El Kady

Foto: Skärmdump Skam