Efter cancerbeskedet – Renaida Braun har opererats

Renaida Braun, som slog igenom i Idol 2016, har drabbats av cancer. Nu berättar hon om tumören, som sitter i halsen, och förklarar att första operationen är gjord.

För ett par dagar sedan gick Renaida Braun ut med att hon har drabbats av cancer – endast 22 år gammal.

I ett känslosamt videoinlägg på Instagram berättade hon om sjukdomsbeskedet:

– Hej, hej Renaida här. Det var ju länge sedan jag var här på Instagram, och jag ska berätta varför. Det är för att jag har blivit sjuk. Jag har fått cancer. Vilket suger. Då vet ni, säger hon i klippet.

Till videon har hon skrivit en bildtext där hon kommenterar cancerbeskedet och säger att det är tufft – men att hon ska klara det:

”Trodde aldrig att jag som 22-åring skulle skriva att jag har fått cancer, men det har jag. Detta är mycket tufft men jag ska fan klara det. Nu vet ni – var rädda om er”.

Snabbt fylldes kommentarsfältet av stöttande tillrop, och i skrivande stund har videoklippet visats av närmare 100 000 människor.

Tumören sitter i halsen – och första operation är gjord

Torsdagen den 17:e oktober, ett par dagar efter att Renaida Braun gått ut med att hon är sjuk, publicerade hon ett nytt inlägg på Instagram där hon berättar att hon ska opereras och att den elakartade tumören sitter i halsen.

Till posten skriver hon:

”Där krysset är sitter en elakartad cancertumör och idag opererar vi bort den. Hoppas hoppas att verkligen ALLT kommer ut så kanske jag slipper strålning… TACK igen alltså verkligen TACK, ni gjorde mig 1000 gånger starkare”.

https://www.instagram.com/p/B3usNmtpKGh/

Även denna gång har kommentarsfältet fyllts av hejarop och pepp. Bland annat från artistkollegorna Hanna Ferm och John Lundvik som skriver:

”Bort med skiten. Du vinner allt”.

”Spara den så hela Sverige kan stampa på skiten! Lov you lil sis. Du har redan vunnit. Bra story när du blir Sveriges största musikexport snart”.

Foto: Eero Hannukainen/TT

Läs mer:

Saga, 15 år: ”Det fanns inte på kartan att just jag kunde få cancer”

Jessica förlorade sin mamma i cancer

Röda mattan på Barncancergalan 2019 – se alla bilder här!