Störst av allt - gör vårt quiz och testa dina kunskaper

"Du kommer bli besatt av serien" – se recensionerna av "Störst av allt"

Netflixserien "Störst av allt" får stående ovationer.

Störst av allt är namnet på Netflix första svenska serie, baserad på boken med samma namn som är skriven av Malin Persson Giolito. Handlingen utspelar sig i en fin förort till Stockholm och kretsar kring en grupp ungdomar och en tragisk skolskjutning. I huvudrollerna ser vi bland annat Hanna Ardéhn, Felix Sandman och William Spetz.

Serien som hade premiär 5 april kan ses i 190 länder och förväntningarna är enorma. Men hur bra är Störst av allt och vad tycker tittare och recensenter? Här är några recensioner:

Störst av allt är riktigt, riktigt bra”

”Gott att just Störst av allt” blev Netflix första svenska originalserie. Den är nämligen förträfflig.” skriver Aftonbladet som imponeras av skådespelare, trovärdiga miljöer och ett bra tempo i seriens alla sex avsnitt. Betyget blir fyra plus.

Psst! Vad kan du om Störst av allt? Gör vårt roliga quiz här!

Felix Sandman i Störst av allt

Felix Sandman i Störst av allt

Störst av allt är en tv-hantverksmässig triumf”

Expressen hakar på i hyllningskören. De lyfter både manus och regi och hyllar den eleganta skiftningen mellan dåtid och nutid och särskilt Hanna Andréhns skådespelarinsatser. ”Det är, helt enkelt, omöjligt att inte bli berörd”, skriver de och delar ut fyra getingar.

”Hanna Ardéhn får årets brakgenombrott”

Dagens Nyheter vill inte vara sämre och applåderar både manus, regi och skådespelarinsatser. Och att igenkänningen för den som läst boken både vårdats och värnats. Särskilt hyllas Hanna Ardéhn, som gör rollen som Maja, som här lyfts fram som ”det enskilt viktigaste skälet till att serien verkligen håller”. Även DN bjuder på betyget 4.

Se trailern till Störst av allt från Netflix här

Hanna Ardéhn spelar Maja.

”You’re going to be obsessed with Netflix’s Quicksand”

Även utländska röster sjunger med i hyllningskören. Cosmopolitan lovar att läsarna kommer ”bli besatta” av Quicksand, som är den engelska titeln på både boken och serien (som marknadsförs som genren nordic noir). I omdömet går också att läsa att redaktionen själva ska ägna sig åt bingetittande hela premiärhelgen.

Vad tycker du om Störst av allt?

 

 

Missa INTE våra intervjuer med Hanna, Felix och William – du hittar dem här!

Läs mer:

Felix Sandman om Störst av allt: ”Det fanns dagar då vi bara grät”

Allt du behöver veta om Netflix nya svenska serie – Störst av allt

Hanna Ardéhn om Störst av allt: ”Det var många jobbiga scener”