Nu kan du bli testpilot till de nya attraktionerna på Legoland.

Drömjobbet: Nu kan du bli testpilot till Legolands nya åkattraktioner

Älskar du lego och att åka bergochdalbana? Då har du chansen att skaffa dig ditt drömjobb. Legoland söker nämligen testpiloter som kan prova deras nya åkattraktioner innan alla andra.

Legoland, Danmarks mest kända nöjespark, är redan gigantisk med sina 65 miljoner legoklossar. Men nu ska den bli ännu större. Den 28 mars öppnar nämligen en helt ny del som är parkens största investering någonsin, en 5 000 kvadratmeter stor del med filmtema.

Innan de öppnar upp behöver de dock hjälp – ett gäng testpiloter som kan provåka de tre nya attraktionerna, som också blir de första i sitt slag i hela Skandinavien.

– Vi behöver äventyrliga barn som är redo att vara de första att pröva våra nya åkattraktioner, säger Christian Woller, direktör på Legoland Billund.

Så är de nya attraktionerna på Legoland

De nya attraktionerna ser helhäftiga ut, speciellt för dig som är svag för bergochdalbanor. En nyhet är till exempel Emmets Flygande Äventyr – Master of Flight. I den kommer åkarna att kunna sätta sig bekvämt i Emmets trippeldäckarsoffa och därefter sugas in i ett actionfyllt äventyr som också kommer att bli Skandinaviens första flygande teater.

– Det är som en bio där besökaren svävar på insidan av en stor duk som är formad som en gigantisk hemisfär. Sätena rör sig i takt med filmen och effekterna har förstärkts med vind i håret, dimma och dofter, säger Christian Woller.

Emmets flygande äventyr på Legoland, inifrån.

Emmets flygande äventyr på Legoland, inifrån.

Kommer att kunna styra sitt eget flygplan

I en annan av de nya attraktionerna, som är till för de större barnen, kommer åkarna att kunna styra sina egna flygplan och också bestämma själva hur mycket flygplanet ska rotera. I Apocalypseburg Sky Battle, som attraktionen ska heta, kommer du att kunna flyga upp och ner, loopa och dessutom rotera hela 360 grader med flygplanet.

Om du är sugen på att bli en av de 100 utvalda testpiloterna behöver du registrera dig senast den 16 mars. Därefter kommer testpiloterna att väljas ut slumpvis bland de som registrerat sig. Piloterna kommer att ha fri tillgång till Legoland och också vara de som först av alla får testa de nya attraktionerna.

Den nya delen på Legoland öppnar den 28 mars.

Den nya delen på Legoland öppnar den 28 mars.

Foto: TT

LÄS MER:

Drömjobbet: Öluffa på lyxresa i Grekland – och få betalt!

Så söker du praktikplats och jobb – sju smarta tips

Framtidsyrken: Här finns jobben 2025