Disneystjärnorna då och nu.

Disneystjärnorna då och nu

Miley Cyrus, Hilary Duff och Zendaya slog alla igenom via Disney och har haft lysande karriärer sedan dess. Här är Disneystjärnorna då och nu!
TV: Se Disneystjärnorna då och nu
1:39

Efter reklamen: TV: Se Disneystjärnorna då och nu

(1:39)

Slå på ljud

Många av de mest lysande stjärnorna i Hollywood slog en gång igenom via Disney. Såhär såg de ut då – och det här gör de i dag!

Miley Cyrus

Miley Cyrus är förmodligen en av de mest kända Disneystjärnorna och sångerskan medverkade i den populära serien Hannah Montana mellan 2006 och 2011. Nuförtiden dejtar hon Cody Simpson och medverkade även i serien Black Mirror år 2019.

Hilary Duff

Om du växte upp på tidiga 00-talet känner du garanterat igen tv-karaktären Lizzie McGuire som spelades av Hilary Duff. Duff spelade Lizzie mellan 2001 och 2004 och medverkade även i filmen om samma karaktär som släpptes år 2003. Nuförtiden kan du se stjärnan i succéserien Younger. Det ryktas även om att en ny version av Lizzie McGuire ska spelas in inom kort.

Vanessa Hudgens

Filmen High School Musical blev otroligt populär när den kom år 2006, så pass att den till och med fick två uppföljare. Vanessa Hudgens, som spelade Gabriella, och har haft fortsatta framgångar i filmvärlden. Bland annat har hon medverkat i filmer som Sucker Punch och Spring Breakers.

Ashley Tisdale

Ashley Tisdale spelade Sharpay Evans i High School Musical, en karaktär som blev så pass populär att den fick en egen spin-off som hette Sharpay’s Fabulous Adventure och släpptes år 2011. Efter dagarna på Disney har hon medverkat i filmer som Playing It Cool och Amateur Night.

Selena Gomez

Selena Gomez började skådespela redan år 2002 i serien Barney & Friends, men slog inte igenom förrän hon spelade Alex Russo i Disneys Wizards of Waverly Place år 2007. Där jobbade hon ända fram till 2012 och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Bland annat har hennes senaste album Rare toppar listor världen över och medverkade även som röstskådespelerska i filmen Dolittle som släpptes tidigare i år.

Bella Thorne

Bella Thorne slog igenom som Cece Jones i serien Shake it up och sedan dess har hon landat roller i filmer som Blended och Midnight Sun. Hon har även släppt en egen EP och startat ett eget sminkmärke.

Demi Lovato

Innan Demi Lovato gick vidare till att bli popstjärna medverkade hon i flera Disney-filmer – bland annat Princess Protection Program, Camp Rock och Sonny With a Chance mellan år 2009 och 2011.

Zendaya

Zendaya slog igenom, likt Bella Thorne, i Shake It Up, och ett par år senare fick hon den egna serien K.C. Undercover som sändes fram till 2018. 2017 medverkade hon i Spider-Man: Homecoming och The Greatest Showman, och förra året gjorde hon succé i serien Euphoria.

Foto: TT

LÄS MER: 

Disneyfilmerna med högsta betyg på topplistorna

Dolda sexdetaljerna i Disneys filmer

20 saker och detaljer du inte visste om Disneyklassikerna