Disney ska göra en remake på ”Ensam Hemma” – och fansen är inte glada

Disneys remake-tåg rullar vidare och nu har nästa omgång presenterats – klassiska 90-talsfilmer. Något som inte tagits väl emot av fansen.

Vem älskade inte Ensam Hemma-filmerna som barn? Vi ville ju alla vara Macaulay Culkin när han gör finurliga fällor för att ta fast dumma skurkar. Det var, kort och gott, drömmen.

Det är nu nästan 30 år sedan filmen släpptes och lagom till jubileet är Disney precis i startgroparna för att lansera sin nya streamingtjänst Disney+. Och som vi mycket väl vet vid det här laget älskar Disney sina remakes. Men att göra kopior av animerade klassiker räckte inte för filmjätten som, enligt företagets VD Bob Iger, nu planerar att uppdatera Ensamma Hemma tillsammans med bland andra Natt på museet och Fullt hus för den nya streamingplattformen.

Än så länge står det inte klart om det rör sig om filmer eller tv-serier. Men oavsett hur de kommer att bli har nyheten inte tagits emot väl av fansen. Bland annat för att mycket av premisserna för Ensam Hemma bygger på att filmen utspelar sig just 1990, långt innan smarta mobiler och internet. En person på twitter skämtar om att det lär bli en rätt kort film:

Här är några andra reaktioner på nyheterna:

Läs mer:

Hon spelar Ariel i Disneys nya film om Den lilla sjöjungfrun

Alla nya Disney-filmer som kommer ut 2018, 2019 och 2020

Test: Hur många av de här Disney-filmerna har du sett?