Tv serier och filmer på Disney plus

Nya serier och filmer på Disney+ i maj 2021

Nya Cruella med Emma Stone som huvudperson, spin-off till Buffy och vampyrerna – och glädjande besked för alla Apornas planet-fantaster. Här är alla nyheter på Disney+ i maj.
Premiärer på Disney+ i maj
1:06

Efter reklamen: Premiärer på Disney+ i maj

(1:06)

Slå på ljud

Spännande serier, kultförklarade filmklassiker och roliga uppföljningar till hyllade favoriter... Disney+ bjuder i maj på en salig blandning filmer, serier och många intressanta dokumentärer. Spana in alla nyheter:

Nya filmer på Disney+ i maj

Apornas planet (1968)

Handling: Den första filmen i science fiction-serien om Apornas planet. Astronauten George kraschlandar och tas till fånga på en planet där aporna styr. Men det visar sig att planeten de landat på är jorden i framtiden.

Premiär: 7 maj

Bortom apornas planet

Handling: Fortsättning på science fiction-serien om Apornas planet där vi får fortsätta följa George och hans upptäckter på den nya planeten.

Premiär: 7 maj

Flykten från apornas planet

Handling: Fortsättningen av science fiction-serien om Apornas planet. Denna gång lyckas tre apor fly Apornas planet och istället hamna på jorden, där befolkningen möts av förundran och förskräck över de nyheter som aporna är där för att förmedla.

Premiär: 7 maj

Erövringen av apornas planet

Handling: Fjärde delen i science fiction-filmerna Apornas planet. Den smarta apan Caesar leder en revolution mot Nordamerika.

Premiär: 7 maj

Slaget om apornas planet

Handling: Sista delen i filmerna Apornas planet. Science fiction-filmen handlar om hur och om aporna och människorna kommer att kunna leva tillsammans.

Premiär: 7 maj

Apornas planet (2001)

Handling: Nyinspelning av science fiction-filmen Apornas planet från 1968 i regi av Tom Burton. En pilot kraschar på en främmande planet där apor styr och människor jagas.

Premiär: 7 maj

Apornas planet: (r)evolution

Handling: Science fiction-film om ett misslyckat forskningsförsök i jakten på botemedel för Alzheimers som istället leder till att apor utvecklar en hög intelligensnivå och vill ta över jorden.

Premiär: 7 maj

Apornas planet: Uppgörelsen

Handling: Science fiction-film som utspelar sig 2026 och handlar om att mänskligheten håller på att utrotas på grund av ett dödligt virus. En liten grupp överlevande människor söker sig till skogen i San Fransisco och stöter på ett samhälle av intelligenta apor och dess ledare Caesar.

Premiär: 7 maj

Apornas planet: Striden

Apornas planet

Handling: Amerikans science fiction-film och den sista i ordningen om Apornas planet. Den Oscarsnominerade filmen handlar om att en gång för alla försöka förgöra apornas ledare Caesar.

Premiär: 7 maj

Farliga sinnen

Handling: Michelle Pfeiffer spelar huvudrollen i dramafilen som handlar om en före detta marinkårssoldat som tar ett jobb som lärare. Hennes uppgift blir att ta hand om elever med speciella behov, men möts av motgångar från såväl ledningen som föräldrarna.

Premiär: 14 maj

The hot chick

Handling: Komedifilm med skådisen Rob Schneider i spetsen. 17-åriga Jessica är skolans mest populära tjej, men en morgon vaknar hon upp och har förvandlats till en sluskig, 30-årig man.

Premiär: 14 maj

Let’s be cops

Handling: En komedi om två kompisar som inför en maskerad klär sig som två poliser, men hamnar i ett riktigt polisdrama.

Premiär: 14 maj

Romy & Michele – blondiner har roligare

Handling: En komedi om barndomsvännerna Romy och Michele som också bor tillsammans. Tjejerna får en inbjudan till en jubileumsfest och måste ljuga ihop en bra historia för att inte visa hur livet faktiskt gick.

Premiär: 14 maj

Stuber

Handling: Actionkomedi om en Uber-chaufför som får en passagerare tillika polis som försöker komma ikapp en brutal mördare.

Premiär: 14 maj

Bill Rago – liten man med stora tankar

Handling: Komedi om Bill Drago som får sparken från sitt jobb på reklambyrå och istället tvingas ta ett jobb som lärare på en militärförläggning. Men hans elever är hopplösa fall.

Premiär: 21 maj

Gullivers resor

Handling: Familjekomedi om Jonathan Swifts klassiska bok med samma namn. Filmen med Jack Black som huvudperson utspelar sig i modern tid och i filmen syns även Emily Blunt som prinsessan Mary.

Premiär: 21 maj

127 timmar

Handling: En sann historia om bergsklättraren Aron Ralstons (som spelas av James Franco), som under en klättring kläms fast mellan ett stenblock i en dal i Utah. Under de fem dagar han sitter fast rannsakar han sitt liv samtidigt som han försöker överleva kyla, vind och extrem hetta.

Premiär: 21 maj

Breakthrough

Handling: Verklighetsbaserad film om en 14-årig pojke som ramlar genom isen och hittas livlös i det iskalla vattnet efter 15 minuter. Alla har gett upp hoppet – utom pojkens mamma.

Premiär: 21 maj

The day after tomorrow

Jake Gyllenhaal i Day after Tomorrow

Handling: En amerikansk science fiction-film med Jake Gyllenhaal i spetsen. Världen drabbas plötsligt av en naturkatastrof och en ny istid slår till.

Premiär: 21 maj

Mission to Mars

Handling: Science fiction-film om en första bemannad resa till mars som slutar med en mystisk katastrof. Ett räddningsuppdrag startar med hoppet om att få tillbaka överlevande, och lösa mysyteriet.

Premiär: 21 maj

Fight of the Phoenix

Handling: Actionfilm om överlevare av en flygplanskrasch som tillsammans måste överleva öknen och tillsammans bygga ett nytt plan för att ta sig hem.

Premiär: 21 maj

The dark is rising – en ring av järn

Handling: En fantasyfilm baserad på boken med samma namn. En tonåring upptäcker att han inte är som alla andra utan utsedd till att skydda världen.

Premiär: 21 maj

Glee: the 3d concert movie

Handling: En dokumentärfilm om Glee’s ensemble som 2011 åkte ut på turné. I filmen visas nummer från konserten och de mest hyllade hitsen från serien.

Premiär: 28 maj

En vandring bland molnen

Handling: En romantisk dramafilm om en man som återvänder hem till sin fru efter att ha slagits i andra världskriget. Under sitt nya jobb som handelsresande möter han en gravid och ogift kvinna och för att rädda kvinnans rykte låtsas han vara hennes man. Förhållandet utvecklas och mannen inser att den gravida kvinnan är hans livs kärlek.

Premiär: 28 maj

Livet går vidare

Handling: Dramafilm med Sandra Bullock i huvudrollen. Filmen handlar om en kvinna som i direktsänd tv får reda på att hennes man är otrogen med henens bästa vän. Flyttlasset går tillbaka till hemtrakterna i Texas där lyckan sakta men säkert kommer tillbaka.

Premiär: 28 maj

Martha Marcy May Marlene

Handling: Thriller om en ung tjej (Elizabeth Olsen) som kämpar för att komma tillbaka efter att ha flytt från en sekt, men har svårt att skilja på verklighet och kämpar med hemska minnen från förr.

Premiär: 28 maj

Notre Dame: den otroliga kapplöpningen

Handling: Den 15 april 2019 gick brandlarmet i katedralen Notre Dame och efter bara några minuter flammade lågorna högt. I dokumentärfilmen visas exklusiva bilder och intervjuer från dagarna när de franska brandmännen tappert försökte rädda en av världens mest kända katedraler och turistattraktioner.

Premiär: 28 maj

Cruella

Emma Stone i Cruella

Handling: Dramafilm där vi får följa Cruella de Vil (Emma Stone) i hennes unga dagar där hon går från bedragaren Estella till modefantasten och hämndlystna Cruella. Filmen utspelar sig i London på 70-talet

Premiär: 28 maj

Nya serier på Disney+ i maj

Star Wars: Uslingarna

Säsong 1

Handling: Den internationella Star Wars-dagen firas med en ny animerad serie om medlemmarna i Uslingarna.

Premiär: 4 maj

Rosewood

Säsong 1 och 2

Handling: En dramaserie om en patolog som blir involverad i flera mordutredningar där hans kunskap om sjukdomar sätts på prov.

Premiär: 7 maj

Valley of the Boom

Säsong 1

Handling: Miniserie om 90-talets tech-revolution i Silicon Valley och hur platsen blev centrum för teknologin.

Premiär: 7 maj

Grown-ish

Grown ish film

Säsong 1-3 (säsong 3 släpps med nya avsnitt varje vecka)

Handling: Sitcom-serie och en spin-off på serien Black-ish. I serien får vi följa Zoey och hennes resa mot vuxenlivet och allt därtill.

Premiär: 7 maj

Bless this mess

Säsong 1-2

Handling: Komedi om ett par som lämnar New York för ett liv på landet i Nebraska. Det nya livet liknar inget paret någonsin räknat med.

Premiär: 14 maj

Angel

Säsong 1-5

Handling: En spin-off på serien Buffy och vampyrerna som handlar om vampyren Angel som försöker att kompensera för sitt tidigare liv.

Premiär: 21 maj

War of the worlds

Säsong 1-2 (säsong 2 släpps med nytt avsnitt varje vecka)

Handling: Astronomer får ett meddelande från en annan galax vilket tyder på utomjordiskt liv. Men snabbt får världen ett hemskt öde och mänskligheten utplånas.

Premiär: 21 maj

Dirt

Säsong 1-2

Handling: En redaktör på en skvallertidning använder sig av utpressning och manipulation för att för tag på skvaller om Hollywoods hetaste kändisar.

Premiär: 28 maj

Rebel

Tv serie Rebel

Säsong 1 (nytt avsnitt varje vecka)

Handling: Annie ”Rebel” är en rolig, rörig och orädd kvinna och advokat men utan juristexamen. Däremot gör hon allt i sin väg för att vinna varje fall hon tar sig an.

Premiär: 28 maj

Nya dokumentärer på Disney+ i maj

 • Genusrevolutionen: En resa med Kate Couric. Premiär: 7 maj
 • Nascafolkets sista hemligheter. Premiär: 14 maj
 • 42 to 1. Premiär: 14 maj
 • Brothers in exile. Premiär: 14 maj
 • Chasing Tyson. Premiär: 14 maj
 • Deion’s double play. Premiär: 14 maj
 • Four falls of Buffalo. Premiär: 14 maj
 • I hate Christian Laettner. Premiär: 14 maj
 • Jordan rides the bus. Premiär: 14 maj
 • No mas. Premiär: 14 maj
 • Pony excess. Premiär: 14 maj
 • Of miracles and men. Premiär: 14 maj
 • The day the series stopped. Premiär: 14 maj
 • Expedition Everest. Premiär: 14 maj
 • Area 51: CIAs hemliga dokument. Premiär: 21 maj
 • Afrikas dolda under, säsong, 1. Premiär: 7 maj
 • Extreme Rescues, säsong 1. Premiär: 21 maj
 • Det vilda Mexiko, säsong 1. Premiär: 7 maj
 • Made a Day, säsong 1. Premiär: 7 maj
 • The story of God with Morgan Freeman, säsong 1-3. Premiär: 14 maj
 • Lance, säsong 1. Premiär: 14 maj
 • O.J.:Made in America, säsong 1. Premiär: 14 maj

Nya serie- och filmnyheter för barn på Disney+ i maj

 • Tjuren Ferdinand. Premiär: 7 maj.
 • Lilla kycklingen. Premiär: 7 maj.
 • High School Musical, säsong 2. Premiär: 14 maj.
 • Sadie Sparks, säsong 1. Premiär: 14 maj.
 • Marvel’s M-O.D.O.K, säsong 1. Premiär: 21 maj.
 • Marvel Comics: Spider-man, säsong 1. Premiär: 21 maj.
 • Marvel Comics: The Incredible Hulk, säsong 1. Premiär: 28 maj.

Foto: Disney+, TT

Relaterade artiklar
Disneys Herkules får otecknad remake – här är allt vi vet
Disney+ stoppar flera klassiska barnfilmer – anses vara rasistiska