Disney+ lanserar groupwatch

Disney+ lanserar nya funktionen GroupWatch

Disney+ lanserar den nya funktionen GroupWatch. Här är en guide till hur du kan titta på din favoritfilm tillsammans med dina nära och kära – trots distans.

Disney+ är streamingtjänsten för dig som älskar Disneyfilmer. Den samlar material från bland annat Pixar, Marvel, Star Wars och såklart från Disney. För 69 kronor i månaden får du hundratals filmer och tusentals tv-avsnitt. Bland utbudet finns klassiker som LejonkungenEnsam Hemma och Djungelboken men även nyare filmer som Frozen 2 och otecknade Lady och Lufsen. 

Disney+ lanserar GroupWatch

Disney+ lanserades i Sverige i september efter en hel del förseningar på grund av corona. Ett abonnemang kan användas på upp till tio stycken enheter och passar perfekt för hela familjen. Nu gör streamingtjänsten det ännu enklare att kolla på film ihop, även om du inte befinner dig under samma tak. De lanserar nämligen GroupWatch – en funktion som gör det möjligt att titta på samma sak även på distans.

– Berättelserna kommer till liv när du kan dela och njuta av dem tillsammans med andra. När många fortfarande är distanserade från vänner och familj innebär GroupWatch ett säkert sätt att umgås digitalt. Funktionen innebär att du kan se dina favoritfilmer eller serier från Disney+ tillsammans med dina bästa vänner även om ni är i varsitt vardagsrum, säger Jerrell Jimerson, SVP Product Management för Disney+ i ett pressmeddelande.

Funktionen finns tillgänglig från och med den 22 oktober och kan användas på upp till sju enheter samtidigt. Disney+ GroupWatch synkroniserar uppspelningen genom flera olika plattformar som tv, mobil, smart-tv och Ipad.

Guide: Så aktiverar du GroupWatch

Aktivera GroupWatch genom att trycka på symbolen som finns vid respektive film eller serie.

 

disney + group watch

 

Den användare som startar GroupWatch kommer att få en länk där man kan bjuda in upp till sex andra personer. Inbjudan måste skickas från en mobil eller webbläsare, men när man sedan tittar kan man även titta från en tv-enhet.

disney+ groupwatch

GroupWatch synkroniserar sedan uppspelningen och varje deltagare kan pausa, spola tillbaka, eller spola framåt för hela gruppen.

the mandalorian

 

Foto: TT, Disney

Våra topp 5 teckande Disneyfavoriter
Slå på ljud

LÄS MER:

Quiz: Bara ett Disneyproffs kan få 18 av 18 rätt på det här quizet

10 misstag Disney gjort i sina filmer – som du kommer att störa dig på

Alla nya filmer och serier på Disney+ i oktober 2020