Disco film

Disco är den nya filmen med Skam-Noora i huvudrollen

I den norska filmen Disco spelar Josefine Frida dansaren Mirjam, vars karriär plötsligt ställs på spel efter en skrämmande kollaps.

Det har gått fyra år sedan premiären av Skam, den norska succéserien om ett gäng tonåringar på gymnasieskolan Hartvig Nissen i Oslo. Tv-serien lockade miljoner tittare och gav också upphov till flera internationella versioner, bland annat i Spanien, Frankrike och USA.

Efter den sista säsongen 2017 har vi sett skådespelarna från Skam både här och där. I vintras släpptes Netflix-filmen Battle med Lisa Teige (Eva) i huvudrollen och nu är även Josefine Frida (Noora) aktuell i en ny produktion.

I Disco, som för närvarande premiärvisas på Toronto International Film Festival, spelar hon den kristna discodansaren Mirjam som vinner pris efter pris. Men efter en kollaps på dansgolvet ställs karriären plötsligt på spel – och så även hennes tro. Hon ansluter då till en ny församling, med en betydligt mer konservativ syn på kristendomen.

I ett inlägg på Instagram har Josefine Frida Pettersen nu publicerat filmens officiella poster, där hennes ansikte framträder genom ett kors:

https://www.instagram.com/p/B1tpxP5I7ON/

Bakom Disco står regissören Jorunn Myklebust Syversen, som direkt visste att Josefine Frida var helt rätt i rollen som Mirjam:

– Allt föll på plats redan vid det första mötet. Hon engagerade sig till fullo i den här karaktären och förstod precis vad jag ville uppnå, säger Jorunn Myklebust Syversen i en intervju med tidningen Variety.

Filmen har norsk premiär den 4 oktober, men i nuläget finns ingen information om när den släpps här i Sverige. Vi får helt enkelt vänta – spana in den nya trailern här nedan så länge!

Se trailern till Disco med Josefine Frida:

Läs mer:

Se trailern till Unga kvinnor med Emma Watson (och många fler)

Tv-serierna som du inte får missa hösten 2019

11 nya filmer och serier från Disney som du bara måste se

Foto: New Europe Film Sales