Buffy och vampyrerna.

TT

Det gör skådespelarna från Buffy och vampyrerna i dag

Många är vi som med skräck och förtjusning följde Buffy Summers och hennes vänner i slutet av 90- och början av 00-talet. Men vad gör skådespelarna i dag egentligen?
5 snackisar från veckan som gått
1:15

Efter reklamen: 5 snackisar från veckan som gått

(1:15)

Slå på ljud

Buffy och vampyrerna, eller Buffy the vampire slayer som den heter på engelska, var rejält omtyckt och hyllad när den gick mellan 1997 och 2003.

Serien följde Buffy Summers och hennes vänners äventyr i Sunnydale där de minst sagt hade det kämpigt med demoner och vampyrer och monster.

Det här gör skådisarna i dag!

Sarah Michelle Geller – Buffy Summers

Sarah Michelle Geller – Buffy Summers
TT

Huvudrollsinehavaren blev världskänd tack vare sin insats som Dråparen. Under tiden som serien pågick och några år därefter syntes hon flitigt på vita duken, inte sällan i skräckfilmer som Jag vet vad du gjorde förra sommaren, Scream 2 och The grudge. Hon spelade också Dapnhe i Scooby-Doo-filmerna från 2002 och 2004.

2009 tog Sarah Michelle Geller en paus från skådespeleriet när hennes dotter Charlotte Grace Prinze föddes. Hon och maken Freddie Prinze Jr har också en son som heter Rocky och är åtta år.

I dag fortsätter hon att jobba med skådespeleriet, även om det är lite skralare med jobb.

Anthony Head – Rupert Giles

Anthony Head – Rupert Giles
TT

Buffys Väktare spelade av Anthony Head som också är känd för som Uther Pendragon i Merlin och som premiärministern i Little Britain.

Han lever i Bath i England tillsammans med sin partner Sarah Fisher. De har två barn tillsammans, Emily Head, 32, och Daisy Head, 30. De har gått i sin fars fotspår och är båda skådisar.

Och skådespeleriet fortsätter Anthony Head med, både film, tv, teater och på radion! Han har också släppt musik, senast albumet Staring at the Sun kom 2012.

Alyson Hannigan – Willow Rosenberg

Alyson Hannigan – Willow Rosenberg
TT

För Alyson Hannigan har det inte varit några problem att få roller i populära filmer och tv-serier. Hon har ju bland annat varit med i American pie-filmerna och How I met your mother, där hon spelar Lily Aldrin. I dag syns hon också som programledare för magiprogrammet Penn and Teller: Fool us.

Hon är gift med en annan Buffy-bekant: Alexis Denisof som spelar Wesley Wyndam-Pryce i serien. De träffades faktiskt under inspelningarna, och gifte sig 2003. De har två barn tillsammans: Satyana Marie som föddes 2009 och Keeva Jane som kom till världen 2012.

Nicholas Brendon – Alexander ”Xander” Harris

Nicholas Brendon – Xander

Brendon var med i alla avsnitt av Buffy och vampyrerna utom ett. Förutom rollen som Xander är hans mest känd som Lynch i Criminal minds.

Han har varit gift två gånger och på senare tid har han haft problem med missbruk och rättvisan. Han har bland annat gripits två gånger och dömts för att han misshandlat kvinnor. I februari förra året fick han en tre år lång villkorlig dom.

David Boreanaz – Angel

David Boreanaz – Angel
TT

Buffy och vampyrerna fick en spin-off som kretsade kring Boreanaz rollfigur Angel. Den höll på i fem år innan den lades ner och då vandrade skådespelaren vidare till kriminalserien Bones när han spelar FBI-agenten Seeley Booth.

David Boreanaz är gift med skådespelaren och fotomodellen Jaime Bergman. De slog sina påsar ihop redan 2001 och har två barn ihop: Jaden Rayne, 18 och Bella Vita Bardot, 8.

James Marsters – Spike

James Marsters – Spike
TT

Den ambivalente vampyren spelades av James Marsters, som också spelat dr. Milton Fine eller Brainiac i Superman-serien Smallville. Sedan dess har han varit med i en hejdundrades massa tv-serier och filmer och läser även in ljudböcker.

James Marsters har varit gift två gånger. Det senaste äktenskapet, med Patricia Rahman, tog slut i februari i år. De hade då varit gifta i tio år.

Han har en 24-årig son, Sullivan Marsters. Han har också adopterat och uppfostrar sin syskondotter.

Foto: TT

Relaterade artiklar
Rihannas nya lyxhem – kika in i superstjärnans maffiga villa