Betty-hastsvans-budskap

Det finns ett hemligt budskap bakom Bettys hästsvans i Riverdale

Något som Betty i tv-serien Riverdale är känd för är hennes hästsvans och nu avslöjar Lili Reinhart som spelar Betty att det finns ett hemligt budskap bakom frisyren.

Precis som Veronica säger i serien så är Bettys hästsvans ikonisk. Det är inte ofta vi får se henne med utsläppt hår och det finns en anledning till varför hon har sitt hår som hon har.

För Glamour berättar Lili Reinhart, som spelar Betty, att Bettys hår reflekterar hur hon mår.

– När hon har sitt hår nere eller en lägre hästsvans så reflekterar det hennes mentala tillstånd, berättar Lili för Glamour.

När Betty har sitt hår uppsatt i sin höga hästsvans så behöver vi inte oroa oss då det är hennes normal-läge men så fort hon har en annan frisyr så betyder det något annat. Som exempelvis när Black Hood tar kontakt med Betty i det femte avsnittet i säsong 2. I slutet har Betty då håret uppsatt i en låg tofs eftersom hon vill visa att hon inte längre var den personen hon var innan utan nu har hon annat att fokusera på.

Under början av säsong 2 har vi också fått se att Betty har blivit mer och mer Dark Betty något som också märks på hennes hår. Då hennes hästsvans inte alls är lika ordentlig eller högt upp som vi sett tidigare. Lili avslöjar också att vi i den andra delen av säsongen kommer få se en förändring i Bettys smink vilket också är ett tecken på att hon blir Dark Betty.

Läs mer:
Exklusivt: 14 snygga bilder på skådespelarna i Riverdale
Galna fanteorin: Därför är Betty den riktiga Black Hood i Riverdale
Här gör Bettys bror entré i Riverdale – se trailern här

Foto: The CW