Demi Lovato talar ut om överdosen.

Demi Lovato ville ge upp musiken – berättar om överdosen

För två år sedan var Demi Lovato nära att dö i en överdos. Nu talar stjärnan ut om den tuffa perioden och rädslan hon kände inför framtiden.

I juli 2018 hittades Disneystjärnan Demi Lovato medvetslös i sitt hem och fördes akut till sjukhus. Väl där kunde man konstatera att hon hade tagit en överdos av heroin, och dagen därpå vaknade hon på sjukhuset. Två veckor efteråt, när hon hade kommit hem från sjukhuset, skrev hon ett ärligt inlägg på Instagram.

”Jag har alltid varit transparent kring mitt missbruk. Jag har lärt mig att den här sjukdomen inte är något som försvinner med tiden. Den är något som jag måste fortsätta att överkomma och jag har inte gjort det än. Jag vill tacka Gud som håller mig vid liv. Till mina fans, jag är för evigt tacksam för all er kärlek och ert stöd under den här senaste veckan och innan dess. Era positiva tankar och böner har hjälps mig att navigera genom denna svåra tid”, skrev hon då.

Demi Lovato talar ut om överdosen i ny intervju

Sedan dess har Lovato varit relativt fåordig om överdosen, men i en intervju med Andy Cohen i Radio Andy SiriusXM Radio Show talar hon nu ut om den extremt tuffa perioden hon gick igenom efteråt. Bland annat pratade hon om hennes låt Anyone, som påminner om den perioden, och hur stolt hon är över att hon uppträdde med just den låten på Grammy Awards för en vecka sedan.

– Ja, den låten, jag visste att den representerade den perioden i mitt liv när allt gick åt skogen. Den representerade allt jag gick igenom, sårbarheten, säger hon i intervjun.

Hon berättare vidare att hon var riktigt stolt över sin sång på galan och att hon verkligen sjöng från hjärtat. Uppmärksamma tittare kunde även se att Lovato grät under uppträdandet, och efteråt fick hon stående ovationer från publiken.

– Jag har aldrig haft ett sånt ögonblick under en galashow, och jag minns att jag tänkte, ”om jag någonsin kommer tillbaka från det här”, för jag låg fortfarande på sjukhus och jag visste inte, och jag tänkte, ”om jag någonsin kommer tillbaka från det här, och går tillbaka till musiken och kan stå på scen, då vill jag att det ska vara Grammys och då vill jag att det ska vara den här låten”.

Funderade på att lägga av

Sångerskan avslöjar vidare att hon funderade på att sluta helt med musiken efter överdosen.

– Jag tror att ju längre tiden går, så kommer jag kunna ge mer information och mer detaljer, men det var så jag tänkte. Vi visste inte vad som skulle hända. Vi visste inte hur frisk jag skulle vara när jag lämnade, och det var en läskig tid i mitt liv, säger hon i programmet.

Foto: TT

Läs mer: 

Miljoner hyllar Demi Lovatos bikinibild: ”Trött på att skämmas”

Disneystjärnan Demi Lovato tackar för stödet efter överdosen

Fansen fina stöd till Demi Lovato – berättar om hur hon förändrat deras liv