demi lovato i långt hår

Demi Lovato om sin hårförändring: Jag känner mig fri

Demi Lovato, 28, brukade gömma sig bakom sitt stora hårsvall. Nu berättar artisten om beslutet att istället klippa av det.

a– Jag klippte av håret i november och jag känner mig så fri. Jag känner mig sannare mot mig själv, den jag är.

Så förklarade artisten Demi Lovato när hon nyligen besökte Ellen DeGeneres talkshow beslutet att klippa av sig håret. Stjärnan rockar nu en kort snaggad kalluffs med rosa ton, och hon älskar det.

Brukade gömma sig bakom håret

– Jag känner att jag brukade gömma mig bakom mitt hår. Jag har pratat mycket om mitt förflutna och mina ätstörningar, men jag brukade använda mitt hår till att gömma mig bakom. Det täckte ju min kropp, säger hon i programmet.

Artisten har mycket riktigt varit öppen med sina personliga prövningar. I dagarna släpptes dokumentären Demi Lovato: Dancing with the Devil på Youtube. I den berättar hon själv om den episod som för två år sedan ledde till att hon överdoserade narkotika och fick åka akut till sjukhus. Väl där konstaterades det att stjärnan drabbats av tre slaganfall och en hjärtattack – och läkarna befarande att hon bara att ett tiotal minuter kvar att leva. Överlevde gjorde hon lyckligt nog, och inledde även resan mot att bli kvitt sitt missbruk.

Demi Lovato

Demi Lovato med sin nya lättskötta frisyr.

Hos Ellen DeGenres förklarar hon beslutet med håret ytterligare:

– När jag började jobba på mig själv tänkte jag på vilka saker jag hållit fast vid hela livet och som jag måste släppa taget om, så håret var en sån. Jag känner mig mer som mig själv nu.

En mer lättskött frisyr

Ellen DeGeneres som själv haft kort hår i många år påpekar att det är så mycket mer lättskött än långt hår. Demi håller med.

– Helt klart, säger Demi, och för handen bak i nacken. Jag brukar smeka här hela dagarna!

– Raka av er håret allihop! skämtar Ellen.

Demis stylist sedan många år, Amber Maynard Bold, har i en intervju med Page Six Style beskrivit att stjärnans stil reflekterar hennes mående.

– Det ligger någonting i att när du byter hårstil så drastiskt så tillåter det dig att ta kontrollen över dig själv på sätt du aldrig trott!, säger hon till sajten.

Foto: TT

Källa: Page Six Style

Relaterade artiklar

9 saker gen Z gör som millennials verkligen inte förstår sig på

Därför ska du aldrig borsta håret på morgonen

Cara Delevingne visar upp sin nya frisyr – se den fina förvandlingen