Demi Lovato på Grammys

Demi Lovato om hur teamet styrde hennes liv och matvanor

I en intervju hos Ellen DeGeneres berättar Demi Levato om hur hennes förra team kontrollerat bland annat hennes matvanor i sex år, men nekade henne hjälp när hon mådde som sämst.

För två år sedan var Demi Lovato nära att dö efter en överdos heroin, och hon har tidigare haft problem med både alkohol och ett långvarigt matmissbruk. Hon var hela tiden varit öppen med kampen mot sitt mående, men detaljerna har hon varit desto mer privat om. Men så för bara några veckor sedan talade hon ut om överdosen i en öppenhjärtig intervju, och när hon i veckan besökte Ellen DeGeneres delade hon fler hjärtskärande detaljer om historien bakom händelsen, samt vägen tillbaka.

Många personliga referenser om vägen tillbaka i nya videon

Demi Lovato är aktuell med låten I love me, den andra låten hon släpper efter att hon lämnade rehab i november 2018 – och texten är en kraftfull markering om att hon är tillbaka på riktigt. Låten, och videon speglar tydligt hennes förflutna och hur hon kämpat mot olika versioner av sig själv.

Bland de tydliga referenserna ser man bland annat hur Demi går förbi en kvinna som lastas in i en ambulans (efter en överdos?). En annan detalj som får fansen att spekulera är ett brudpar som skymtar förbi, vilken tros referera till Demi Lovatos ex Wilmer Valderrama, som hon var tillsammans med i sex år, men som nyligen förlovat sig med modellen Amanda Pacheco.

Från Lovatos nya video I love me

Nya videon I love me har många personliga referenser till Demi Lovatos eget liv.

Men i såväl videon som i verkliga livet, bestämmer hon sig till slut för att acceptera sitt förflutna och älska sig själv som hon är. För Ellen DeGeneres berättar Demi Levato att hon just nu lever ensam, eftersom hon insett att hon måste ta sina egna fajter och läka sina sår innan hon släpper någon annan nära igen. 

– Jag har insett att jag är den typen av person som tar till alla medel för att slippa må dåligt. Och jag kan inte låta någon annan person lösa det här åt mig. Därför lever jag ensam just nu.

Teamet styrde hennes liv

Hos Ellen berättar Demi Lovato hur hon känt att hon inte styrt sitt liv själv de senaste sex åren. 

– Ätstörningen var absolut en del av det, men jag kände också att mitt liv – jag hatar det här ordet, men styrdes, av så många andra människor.

Hon fortsätter och berättar också hur teamet hon arbetat med i sex års tid såg till att det aldrig fanns något socker i närheten backstage och i hennes loge – något hon själv inte visste om.

– Om jag var på mitt hotellrum kunde de ta bort telefonen från rummet så att jag inte kunde ringa roomservice, fanns det frukt såg de till att den försvann eftersom det var socker i den. Frukt!

Grät av lättnad över nya managern

Lovato berättar också att hon i många år inte åt födelsedagstårta, utan vattenmelonkaka med fettfri vispgrädde.

– När jag fyllde 27 hade jag ett nytt team och min manager fixade en fantastisk tårta. Jag firade tillsammans med Ariana Grande, och allt var bara så bra. Jag började gråta av lycka och lättnad över att äntligen få äta tårta med en manager som tycker om mig för den jag var och som stöttade min resa.

Demi Lovato hos Ellen DeGeneres.

Demi Lovato öppnar upp hos Ellen DeGeneres.

Svaret som triggade överdosen

Lovato erkänner också att ätstörningen och det förra teamets sätt att behandla henne var en stark trigger vid överdosen. Lovato har också haft alkoholproblem och slutade att dricka redan när hon var 19 – alltså innan hon egentligen ens fick börja dricka enligt amerikansk lag. När alkoholen försvann övergick hon till att döva och kontrollera sina känslor med mat, men när hon insåg att hon mådde sämre än någonsin bad hon teamet om hjälp – men fick kalla handen, och de menade att hon var självisk och gav även dem problem.

Det svaret triggade Demis underliggande känsla av att vara helt övergiven – en rädsla som följt henne sedan hennes pappa lämnade henne som liten.

– Varför är jag ens nykter när jag är så här olycklig?, tänkte jag – och drack, berättar hon.

Det blev starten på återfallet som tre månader senare slutade på sjukhuset.

I dag är hon på andra sidan, och tacksam för att hon själv tagit ansvar för sitt mående och tagit de avgörande besluten för att lära sig att älska sig själv, och peppar andra att göra detsamma.

Se videon till I love me:

Bild: TT

Källa: People

LÄS MER:

Miljoner hyllar Demi Lovatos bikinibild: ”Trött på att skämmas”

Demi Lovato ville ge upp musiken – berättar om överdosen

Demi Lovato: ”Mat är min största utmaning i livet”