Stranger-things-karaktarer-do-sasong-1

De här Stranger things-karaktärerna skulle ha dött i säsong 1

I en ny bok avslöjar skaparna bakom Stranger things att det från början var tänkt att flera av huvudkaraktärerna skulle ha dött i första säsongen.

Obs! Innehåller spoilers!

Den första säsongen av Netflix-serien Stranger things kom ut 2016 och blev snabbt en favorit hos många. Den andra säsongen kom 2017 och under 2019 kommer den tredje.

Skaparna bakom serien är bröderna Matt och Ross Duffer. De har nu släppt en bok som heter Stranger Things: Worlds Turned Upside Down där de bland annat berättar om sina ursprungliga planer för serien, som att vissa karaktärer egentligen skulle ha dött i den första säsongen.

En av karaktärerna som egentligen skulle ha dött i första säsongen var Millie Bobby Browns karaktär Eleven. I boken skriver de att Eleven skulle offra sig själv för att rädda de andra i slutet och att det var planen hela tiden.

Dock insåg de snabbt att det fanns en chans att Stranger things kunde få fler säsonger och då behövde Eleven vara med, speciellt eftersom hon är en sån omtyckt karaktär.

Test: Stranger Things eller Riverdale: Vilken replik är från vilken tv-serie?

Det var inte bara Eleven vi skulle ha fått säga hejdå till i första säsongen utan även Joe Keerys karaktär Steve Harrington skulle ha dött. Planen var från början att Steve bara skulle vara en douchebag men efter att Joe fått rollen bestämde de sig för att ändra på historien.

I den andra säsongen fick vi tyvärr se Bob Newby, som spelas av Sean Astin, dö. Enligt bröderna Duffer skulle Bob egentligen redan ha dött i den första säsongen men eftersom även han blev en karaktär som många gillade bestämde de sig för att skjuta upp hans död.

Just nu håller den tredje säsongen på att spelas in och den beräknas ha premiär under sommaren 2019.

Läs mer:
Allt vi vet om säsong 3 av Stranger things – just nu
Finn avslöjar: Kärlek för Mike och Eleven i Stranger things
11 saker du inte visste om Stranger things

Foto: Netflix