Därför väljer kändisarna att ta paus från sociala medier

Därför väljer kändisarna att ta paus från sociala medier

Med flera miljoner följare kan livet ibland bli mer stressigt än peppande för kändisarna. När kommentarsfältet fylldes med hat och fansen förvandlades till nättroll fick de här kändisarna nog. FRIDA listar några stjärnor som valt att ta paus från sociala medier och varför.
Justin-Bieber-Ny-Tatuering

Justin Bieber

Ingen kan ha missat triangeldramat på Instagram mellan Justin Bieber, Selena Gomez och deras fans. För de som av någon anledning missat det kommer här en recap:

Justin la upp bilder på Instagram med ex-flickvännen Sofia Riche och möttes av en massa hat från omvärlden. Justin tacklade då med att hota att bli privat på Instagram om hatet mot hans dåvarande flickvän fortsatte. Då blev Selena Gomez helt plötsligt inblandad genom att kommentera på hans inlägg att sluta lägga upp bilder på sin flickvän. Och ja, man kan säga att en bomb av Selenators och Beliebers utlöstes efter det. Summa summarum: Justin Bieber får nog och raderar sitt Instagramkonto. Det här hände i augusti 2016 och han verkar inte ha några planer på att återvända.

gigi-hadid-instagram-paus

Gigi Hadid

Gigi gjorde en spontan Instagrampaus i december. I ett panelsamtal om träning och sociala medier berättade hon att hon skulle ta en månadspaus i stärkande syfte och att hennes fans borde respektera det. Till fansens lycka höll Gigi inte månadspausen utan bröt den halvvägs.

Iggy Azalea

Iggy Azalea
Den 5 mars 2015 tog sjärnan tog bort sitt Twitterkonto och lät sitt team ta över kontrollen på hennes Instagram efter att hon tröttnat på elaka kommentarer. Innan hon lämnade Twitter skrev hon den här tweeten:

Skärmavbild 2017-01-02 kl. 16.42.25

Idag är Iggy personligen tillbaka på både plattformarna och uppdaterar dem ofta.

Kendall-jenner-look-a-like-1

Läs också: Därför är det bra att ta en paus från sociala medier

Kendall Jenner

Kendall chockade världen när hon utan varning tog bort sitt Instagramkonto. På The Ellen DeGeneres show berättade hon att hon behövde en detox för att hon alltid var inne på Instagram. Hon lovade att ta en kort paus och mycket riktigt var hon snart tillbaka.

Normani-kordei-Fifth-Harmony

Normani Kordei

Efter en våg av rasistiska kommentarer på hennes Twitterkonto bestämde sig Normani Kordei från Fifth Harmony att ta en paus från sajten. Hon lämnade Twitter i augusti 2016 med några starka ord till sina fans om rasism.

Skärmavbild 2017-01-02 kl. 16.41.26

Sjärnan var tillbaka en månad senare med kampanjen #CyberSmileStandsByMe där hon uppmuntrade folk att dela sina berättelser om mobbing på nätet. Till USMagazine sa hon att hon inte tänkte låta nättrollen tysta henne mer.

Zayn-Malik-om-One-Direction

Zayn Malik
Även Zayn Malik fick nog av allt hat på Twitter och lämnade sajten i augusti 2012 med orden:

”Anledningen till att jag inte twittrar så mycket som jag brukade är för att jag är trött på alla meningslösa åsikter och hatet som jag dagligen får, hej då twitter. Mina fans som har någonting snällt att säga kan twittra till mig via One Directions konto, x”.

Zayn var tillbaka på Twitter kort därefter.

Hailey-Baldwin-Ashton-Irwin

Hailey Baldwin

Modellen och exflickvän till Justin Bieber har nyligen tagit en paus från Instagram efter att hon blivit mobbad av Beliebers på nätet. Hon berättade även för australienska The Sun Herald att hon tycker sociala medier är distraherande. Hailey raderade även nyligen sitt snapchatkonto.

Läs också:
Gigi Hadid tar en paus från instagram
Därför raderade Kendall sin Instagram/span>
Därför vill Justin Bieber inte komma tillbaka till Instagram

Av: Namita Arora

Foto: IBL, Skärmdump:Twitter