Därför hoppar Affe Hagström av Idol 2020

Därför väljer Affe Hagström att lämna Idol 2020

Affe Hagström väljer nu att självmant hoppa av Idol 2020. I ett klipp förklarar han varför han lämnar programmet.
Idol-deltagarna som fått lysande karriärer
Slå på ljud

Affe Hagström, 21, är en av personerna som tävlar i årets Idol på TV4. Men under eftermiddagen lämnar han beskedet om att han själv valt att hoppa av tävlingen. I Idols egna app berättar Affe om beslutet.

– Det har varit en mentalt tuff period för mig, i och med att jag har tänkt extremt mycket och grubblat. Försökt hitta genvägar och utvägar till saker och ting, men så har jag beslutat mig för att jag hoppar av resan. Jag känner att det negativa, om man väger upp, är betydligt mer än det positiva. Jag är en som vill känna efter mycket, jag vill ta min tid till saker och ting. Jag är en perfektionist på det sättet, säger han i ett klipp i appen, där programledaren Pär Lernström intervjuar honom en sista gång. Han fortsätter:

– Den här tidspressen som finns, som är att uppträda live en gång i veckan, faller inte in för mig på det sättet så att jag kan känna mig bekväm eller naturlig i det. Och känner man sig inte bekväm live inför miljontals människor så är det stressigt och man känner ångest, vilket jag har gjort.

Affe Hagström om att lämna Idol: ”Det är rätt beslut”

Det var inte ett enkelt beslut att lämna tävlingen, men tillslut tillförde Idol-resan mer negativitet än positivitet.

– Det är inte ett lätt beslut. Vissa dagar har jag känt att det här är skitkul, jag fortsätter, och andra dagar har jag känt att det är jobbigt. Och det är den känslan som har varit återkommande, säger Affe.

Pär Lernström undrar om han ångrar sitt beslut att haka på Idol-resan från första början.

– Nej, jag ångrade inte att jag hoppade på, säger han och påpekar att han inte tror att han kommer ångra att han hoppade av.

– Jag tror inte det, kanske någon gång i framtiden. Men just nu känner jag att det är rätt beslut.

Foto: TT/TV4

LÄS MER:

Här är låtarna idolerna ska sjunga i fjärde fredagsfinalen 2020

Caspar Camitz i Idol testad positiv för covid-19

Tusse Chiza om vinsten i Idol: ”Overkligt!”