Riskerar Wiktoria att diskas efter finalplatsen i mello?

Riskerar Wiktoria att diskas efter finalplatsen i mello?

Efter lördagens deltävling i Melodifestivalen gick Wiktoria direkt till final. Men nu riskerar hon att diskvalificeras på grund av att låten lagts ut på Spotify. ”Låten har släppts av misstag”, säger Nellie Sörman på Sony Music till Dagens nyheter.

Wiktoria tog sig direkt till final tillsammans med artistkollegan Mohombi, 32. Men trots framgången riskerar Wiktoria att tappa sin plats i finalen och istället diskvalificeras. Anledningen är att hennes låt redan nu släppts på Spotify, vilket inte är rätt enligt regelboken, skriver Hänt.se.

Bryter mot reglerna

Enligt reglerna får finalisterna i Melodifestivalen inte släppa sin låt på varken skiva eller på Spotify förrän alla finallåtarna är klara. Släpps låten för tidigt riskerar artisten att bli diskad. Och så är fallet nu för Wiktoria med bidraget ”Not with me”, vilket Dagens nyheter var först att rapportera om.

– Det har uppstått ett tekniskt fel och låten har släppts av misstag. Vi jobbar just nu på alla möjliga sätt för att få ner den så snabbt som möjligt och är i kontakt med Spotify, säger Wiktorias skivbolagsrepresentant Nellie Sörman på Sony Music till tidningen.

Nelli Sörman förklarar att låten av misstag gått upp för release trots att skivbolaget inte satt den som det, och menar att det har blivit något fel. Låten är nu borttagen från streamingtjänsten, men hade legat uppe i knappt två dagar innan den togs bort.

En diskning har tidigare skett i Melodifestivalen. Det var 2016 då Anna Books låt ”Himmel för två” fick nobben då den redan hade varit aktuell en gång i Moldaviens uttagning till Eurovision song contest, fast då under ett annat namn och med en annan text. Trots nederlaget valde Anna Book att sjunga den diskvalificerade låten utom tävlan.

Foto: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Läs också:

Allt om Melodifestivalen 2019 – låtarna, skvallret och deltagarna

 

Vad kan du om Melodifestivalen? Gör vårt quiz här!Vilka är med i Melodifestivalen 2019? Här är alla deltagarna