Tiktoks nya spökfilter

Därför pratar alla om nya spökfiltret på TikTok

Reality ripple effect är Tiktok-filtret som ska visa om det spökar hemma hos dig. Så hur funkar det nya filtret alla pratar om? FRIDA har testat det och såhär går det till.

Har du också alltid undrat om det spökar hemma hos dig? Med hjälp av TikToks nya filter, Reality ripple effect, sägs det att du nu ska kunna ta reda på det. Här är allt du behöver veta om det nya, läskiga filtret!

Vad är Reality ripple effect?

Reality ripple effect är ett nytt Tiktok-filter som skapar färgglada mönster när du rör på dig. Men det verkar finnas en djupare betydelse bakom dessa härliga färger… Tydligen ska filret även kunna visa om det bor några spöken i ditt hem.

 

Hur funkar Reality ripple effect på Tiktok?

Filtret fungerar som en värmesensor och ett färglatt mönster uppstår kring exempelvis oss människor när vi rör på oss. Men i vissa fall har det hänt att dessa mönster dykt upp i olika former trots att ingen människa synts till i bild – det ska tydligen vara spöken menar en del.

Så skaffar du Reality ripple effect

1. Tryck på +-symbolen för att skapa ett nytt videoklipp. Tryck på symbolen för ”effekter”. Gå in på ”populärt” och skrolla tills du hittar ”Reality ripple effect”.

2. Om du inte hittar den där kan du också söka på hashtagen ”Realityripple” i upptäck-fliken. Tryck på en valfri video som har den effekten.

3. Tryck på den gula trollstaven i det vänstra hörnet där det står ”Reality ripple”.

4. Lägg till i favoriter.

5. Nu finns den sparad bland dina andra effekter och du kan börja filma!

Så, fungerar TikToks spökfilter?

Njae, vi vet nog alla om att detta är en kul grej som tyvärr inte kan bevisa om spöken finns. Men det var väldigt kul och spännande att testa – speciellt i sådana här tider när man inte har så mycket annat att göra. Så tips!

Läs mer: 

Vaniljglass med olivolja och salt – nya virala succén på TikTok

Största kontona på TikTok – de har flest följare i världen

Farliga utmaningen på TikTok – muskotnöt är giftigt

Foto: TikTok