Billie Eilish och Ariana Grande missade VMA 2019

Därför missade Ariana Grande och Billie Eilish VMA-galan 2019

I natt missade superstjärnorna Billie Eilish och Ariana Grande årets stora MTV-gala Video Music Awards. FRIDA vet varför!

Natten till den 27 augusti ägde MTV:s stora gala, Video Music Awards, rum i New Jersey, USA. 17-åriga Billie Eilish blev utsedd till Årets push-artist och Bästa nya artist. Dessutom fick hennes musikvideo Bad guy pris för Bästa klippning. Ariana Grande som också kammade hem flera statyetter fick pris för Årets artist och Sommarens låt.

Trots att båda artisterna belönades med flera titlar lyste stjärnorna med sin frånvaro. Billie Eilish tackade sina fans i ett videoklipp istället:

– Jag ville bara tacka er för att ha utsett mig till Årets push-artist. Älskar er!

Senare under showen avslöjade Billie varför hon inte var på plats vid galan.

– Jag på turné i Ryssland så jag kan tyvärr inte komma vilket känns jättetråkigt. Jag vill tacka min fans för att ni är anledningen till att folk vet vem jag är.

På Instagram delade hon en story från sin resa till Moskva. I dag ska hon uppträda i Megasport Arena som rymmer hela 14 000 personer.

Billie Eilish

Billie Eilish på turné i Ryssland.

Ariana Grande på Europa-turné

Även Ariana Grande missade VMA på grund av sin turné. I helgen uppträdde hon under Manchester Pride – drygt två år efter Manchester Arena-bombningen ägt rum.

– Manchester har en speciell plats i mitt hjärta. Jag är så glad över att vara här, tack för att jag fick komma. Förlåt, jag är nervös. Jag har så mycket mer att säga men jag känner mig överväldigad. Så tack, sa hon under showen.

Men nu har stjärnan lämnat England och hennes nästa stopp blir Paris, Frankrike. Om två månader kommer hon äntligen till Sverige då hon ska uppträda i Globen! Ska du se henne då?

Läs mer:

VMA 2019: Här är stjärnorna på röda mattan

Från Taylor Swift till Shawn Mendes – här är alla vinnare på VMA-galan 2019

Allt du vill veta om Billie Eilish