the sun is also a star

Därför kommer ”The Sun Is Also a Star” inte visas i Sverige

Den 12 juli skulle nya sommarfilmen The Sun is also a Star haft biopremiär i Sverige. Men nu meddelar SF att filmen inte kommer att visas. FRIDA vet varför!

Besviken? Vi med. FRIDA har tidigare laddat inför premiären av Charles Meltons nya film, The Sun i Also a Star, som skulle ha släppts på fredag. Men nu, strax innan premiären, får vi veta att filmen inte kommer visas på svenska biografer. FRIDA har pratat med SF:s marknadschef, Mattias Lundin, som förklarar varför.

– Den kommer inte få någon biopremiär i Sverige. Den har inte gått så bra i länder som den redan vistats i, bland annat USA. Det har varit svårt att locka målgruppen till att vilja se filmen.

The sun is also a star

Riverdale-stjärnan Charles Meltons nya film kommer inte har någon svensk biopremiär.

Har fått dålig kritik

The Sun i Also a Star har inte fått särskilt bra betyg. På IMDB har filmen fått 5,5 av 10 och flera har skrivit att både boken samt trailern är bättre än självaste filmen.

”Typsikt, jag ville verkligen tycka om filmen! Trailern berörde mig varje gång jag tittade på den. Men filmen föll pladask”, skriver en kritiker.

”Du kanske kommer gilla filmen om du inte har läst boken, men om du har läst boken så slösa inte din tid”, menar en annan.

Men för dig som verkligen vill se filmen är hoppet inte ute. The Sun is Also a Star kommer nämligen finnas tillgänglig digitalt.

– Den 28 oktober kommer filmen släppas på Home Entertainment, SF Anytime, iTunes och Google Play. Den kommer även finnas som DVD, berättar Mattias Lundin.

Ingen svensk biopremiär för Charles Meltons nya film

Filmen handlar om Natasha Kingsley (Yara Shahidi) och Daniel Bae (Charles Melton) som träffas av en slump och blir förälskade. Paret är varandras motsatser, Daniel drömmer om att bli poet medan Natasha vill bli forskare. Men allting vänds upp och ned när Natashas familj riskerar att skickas tillbaka till hemlandet Jamaica efter att ha bott i USA hela livet. Nu måste Natasha kämpa för att få stanna samtidigt som hon gör allt för att stå emot sina känslor för Daniel. Hur kommer det hela sluta?

Se trailerna här!

Läs mer:

Quiz: Hur mycket vet du om Charles Melton?

Här bekräftar Camila Mendes att hon dejtar Charles Melton

Se skådisarnas behind the scenes-bilder från Riverdale säsong 4

Foto: TT