Daniel Radcliffe om livet efter Harry Potter

Därför försvann Harry Potter-skådisen Daniel Radcliffe från rampljuset

Alkoholmissbruk och tryggad inkomst har ritad om Daniel Radcliffes väg.

Daniel Radcliffe, för de flesta känd som huvudrollskaraktären Harry Potter, slog igenom stort redan som elvaåring. Att bli känd tidigt i livet är ofta förknippat med en rad problem senare i livet, det är många barnstjärnor som sedan fått problem med både alkohol och droger. Daniel Radcliffe är tyvärr inget undantag.

Han har tidigare berättat om sina alkoholproblem, i samband med att den sista Harry Potter-filmen hade premiär talade han öppet om missbruket – som påverkade hans hälsa så mycket att han mest satt för sig själv och drack.

Tack vare en annan skådespelare, Gary Oldman, som själv är nykter alkoholist kunde Daniel till slut bryta sig loss från missbruket.

Daniel Radcliffe har berättat i brittisk press om anledningen till alkoholmissbruket var att han alltid kände sig iakttagen och att förväntningarna på att han alltid skulle vara glad och lycklig till slut blev för mycket.

– En del av problemet var att det fanns förväntningar att man skulle vara överlycklig hela tiden. Man har ett jättebra jobb, är rik. Man har ingen rätt att inte vara exalterad över det hela tiden. Det blir en press. Man börjar känna att: ”Gud, om jag känner någon form av ledsamhet, betyder det att jag gör det här fel? Är jag inte bra på att vara känd?”, säger han i en ny intervju i serien Off Camera med Sam Jones

Daniel Radcliffe har dock återvänt till skådespeleriet, men endast i mindre produktioner och ofta ganska annorlunda. Anledningen är att han kan välja helt fritt, de åtta Harry Potter-filmerna har gjort honom ekonomiskt oberoende och Daniel behöver alltså aldrig mer jobba. Om han inte vill och har lust, och då ser han till att det är projekt som verkligen passar honom, har han berättat för Belfast Telegraph.

Källa: Hänt.se

Läs också:

QUIZ: Vilket elevhem i Harry Potter tillhör du?

5 ord i Harry Potter du garanterar har uttalat fel