marcus-martinus-kritik

Därför får Marcus & Martinus kritik för musikvideon till Like it like it

Marcus & Martinus nya musikvideo till låten Like it like it har nästan fyra miljoner visningar. Nu har videon fått kritik för hur de framställer tjejer.

I Marcus & Martinus musikvideo till låten Like it like it får vi hänga med killarna på poolparty samt när de hänger vid en skateramp. I videon så dansar och badar alla tjejer medan killarna hoppar och dyker samt åker skateboard. Det är något 11-åriga Guro Heggholmen reagerat på.

För norska Dagbladet berättar hon att hon blev chockad när hon såg videon. Hon säger att hon inte förstår varför det bara är killarna som får göra roliga saker som att skejta och dyka i poolen och inte tjejerna. Guro tycker om Marcus & Martinus och hon gillar också låten men hon tycker det är dumt att de framställt tjejerna så som de har gjort.

– Det är många som lyssnar på deras musik, och plötsligt börjar folk att tro att världen är så. Jag blev chockad, jag tycker att de har gjort ett dåligt val. Jag vill inte flickor ska tro att de, till exempel inte kan skejta säger hon till Dagbladet.

Lena Midtveit, på Sony Music Norge, säger till Dagbladet att tanken med videon var att förmedla en somrig och positiv stämning men att de tar åt sig av kritiken. Hon förklarar också att killen som skejtar i videon (Tom Erik Ryen) är norsk och en av världens bästa och de tyckte därför att det var kul att ha med honom. Hade de haft en tjej i samma kategori så hon självklart varit aktuellt att ha med.

Läs mer:
Marcus & Martinus: Då släpps vårt nya album
Marcus & Martinus om nya singeln: ”Den handlar om tjejer”
Test: Vem av Marcus & Martinus borde du dejta?

Foto: Youtube