Snapchat-Rihanna

Därför ber Rihanna alla att sluta använda Snapchat

Snapchat har återigen hamnat i problem efter en annons. Nu har Rihanna på Instagram uppmanat alla att sluta använda appen.

Förra veckan tog både Snapchat och Instagram möjligheten att använda gif:ar i storys då det dykt upp en rasistisk gif bland dem du kunde välja. Nu har Snapchat hamnat i problem igen.

Förra veckan ska en annons ha dykt upp i appen som var bilder på Rihanna och Chris Brown. Till bilderna ska det ha stått ”hade du helst daskat till Rihanna eller slagit Chris Brown?” enligt Aftonbladet. I juni 2009 dömdes Chris Brown för att ha misshandlat Rihanna.

Rihanna har nu uttalat sig om annonsen på sin Instagram-story där hon skriver att hon försöker förstå varför de gjort detta. Hon skriver också ”Jag hade älskat att kalla er ignoranta, men jag vet att ni inte är så dumma. Ni spenderade pengar på att animera något som medvetet skule bringa skam över offer för våld i nära relation”.

Hon lägger också till att det här inte handlar om henne utan om våldsoffer i allmänhet samt att Snapchat borde skämmas och att alla borde kasta bort appen.

Till BBC har Snapchat svarat på det som hänt och skrivit en ursäkt där de säger att de raderat annonsen omedelbart förra veckan när det fick veta om den samt att de är ledsna över att det här hänt. Enligt dem ska det ha varit en bugg som gjort att den gått igenom.

Läs mer:
Därför kan du inte längre använda gif:ar på Instagram eller Snapchat
Kylie Jenners tweet fick Snapchat att förlora miljarder
Kommer gamla Snapchat tillbaka? Här är svaret!

Foto: IBL