Därför bar alla svart på Golden globe – se bilderna här

Därför bar alla svart på Golden globe – se bilderna här

I går gick Golden Globe 2018 av stapeln och de flesta av gästerna valde att klä sig i svart. Här är anledningen till det!

Golden Globe är en amerikansk gala där det delas ut priser till biofilmer och tv-program som visats under året som gått.

Under hösten har #metoo spridits över världen och det började till stor del i Hollywood när filmproducenten Harvey Weinstein anklagades för sexuella trakasserier. Efter det har fler kvinnor, kända som okända, vågat berätta om sin upplevelser.

Inom olika branscher har det även startats olika kampanjer för att belysa problemen inom en viss jobbkategori (i Sverige fick vi bland annat ta del av #deadline som var journalisternas uppror och #tystnadtagning som var skådespelarnas).

I Hollywood är frågan ständigt aktuell, men har förts upp till ljuset ännu mer nu, då kvinnliga skådespelare inte bara tjänar sämre än sina manliga kollegor utan också måste jobba hårdare och är mer utsatta på sin arbetsplats.

Därför valde många av världens främsta skådespelare att under Golden Globe bära svarta kläder, för att visa att de står bakom #metoo och inte accepterar de villkor som råder i Hollywood idag. Under hashtaggen #WhyWyWearBlack kan du se fler bilder!

Se alla bilder från röda mattan här!

[allergallery id=”57513″]

Läs mer!
Därför ser du #MeToo överallt i sociala medier
Zendayas citat om feminism är förmodligen det bästa du har läst
Sju coola kändistjejer som engagerar sig politiskt

Foto: IBL