Idol Dao 2019

Dao Di Ponziano Molander om scenskräcken i Idol: "Känner mig blottad"

Dao Di Ponziano Molander från Stockholm har en röst som ingen annan. Men tanken på att stå på scen gör henne supernervös. FRIDA har träffat den spralliga och härliga 17-åringen som öppnar upp sig om nerverna och scenskräcken i Idol.

På fredag är det dags för första fredagsfinalen i Idol och någon som är riktigt pepp är Dao Di Ponziano Molander, från Stockholm. Vi har träffat stjärnskottet som avslöjar hur hon laddar inför tävlingen.

– Att hålla fokusen är det viktigaste. För har jag inget fokus så blir jag inte taggad. Men annars så ska jag träna på att gå bättre så att det inte ska se stroppigt ut, och bli bättre på mitt scenspråk. Jag kan röra på mig men jag tycker det kan vara lite pinsamt, berättar Dao.

Tidigare bad vi er läsare att skicka in lite frågor till Idol-deltagarna. Här kommer svaren på era frågor till Dao!

1. Vad betyder ditt namn?

– Mina föräldrar brukade ofta resa till Thailand förut. När de besökte en strand en gång såg de ett barn ropa ”dao” och peka mot himlen. De frågade vad ordet ”dao” betydde och det visade sig vara stjärna på thailändska. Så då bestämde sig min mamma för att jag skulle heta Dao, berättar hon.

2. Är du singel?

– Nej, jag har pojkvän. Vi har snart varit tillsammans i sju månader. Han är bäst. Jag älskar honom jättemycket.

3. Hur hanterar du scenskräcken? 

– Varje gång jag sjunger så känns det som att jag blottar mig. Och det är det som gör mig nervös och som sätter press på mig. Även om jag vet att jag kan sjunga så känns det läskigt att visa sig sårbar. Det är stressande.

Hon tipsar också om hur man kan komma över sin scenskräck:

– Oavsett om du har scenskräck eller är rädd för att blotta dig så måste du fokusera på att du gör det av en anledning. Och du måste förstå att du är duktig, oavsett om du själv tycker det eller inte.

4. Vad är din favoriträtt?

– Jag är svensk-italiensk och älskar italiensk mat. Vongole (pasta med snäckor) är min absoluta favorit!

5. Vad ska du göra på din 18-årsdag? 

– Jag är nykterist och jag gillar inte att festa och klubba. Så jag kommer nog bara att fira med en familjemiddag med mina nära och kära.

Då får du se henne igen

På fredag kommer du få återigen få se Dao uppträda på Idol-scenen. Och denna gång ska hon sjung låten  ”Valerie” av Amy Winehouse.

 

Läs mer:

Idol-aktuella Hampus Israelsson avslöjar: ”Hon är min kändiscrush”

Här är låtarna idolerna ska sjunga i första fredagsfinalen 2019

Här är alla deltagarna som tävlar i Idol 2019