Katy Keene och Veronica i Riverdale

Crossovern mellan Riverdale och Katy Keene har hänt – Vi listar alla snackisar

Veronica träffar Katy Keene, Jughead möter Bret i en duell och Archie blir nästan mördad. FRIDA listar de största händelserna i senaste avsnittet av Riverdale.

Torsdagen den 6 februari 2020 släppte Netflix crossovern mellan Riverdale och spin off-serien Katy Keene. FRIDA listar alla snackisar från senaste avsnittet av Riverdale!

1. Katy Keene i tårar

I Riverdale avsnitt tolv reser Veronica (Camila Mendes) till New York för en universitetsintervju. Under sitt besök passar hon dessutom på att möta upp sin kompis Katy Keene (Lucy Hale) som hon inte träffat på länge. De tar en shoppingrunda på stan och sätter sig sedan i en pub för att snacka av sig. Katy berättar för Veronica att hennes mamma är svårt sjuk. Det blir ett känslosamt ögonblick mellan tjejerna, Katy är i tårar och Veronica tröstar henne. Kommer vi få veta mer om Katys mammas tillstånd i spin off-serien tro?

2. Veronica återförenas med föräldrarna

En sjuk grej som vi inte får glömma nämna är att Veronica återförenas med sina föräldrar, Hermione och Hiram. Hon berättar att hon kommit in på Barnards universitet och att hon vill ha deras hjälp och stöd under flytten. Dessutom tar Veronica tillbaka sitt gamla familjenamn Lodge, vilket gör hennes pappa lättad. Kan Veronicas försoning ha någonting att göra med pappans sjukdom? I senaste avsnittet avslöjar ju Hermione för sin dotter att Hiram lider av en neuromuskulära sjukdom. Och kan det i sin tur betyder att deras rom-krig är över? Hoppas!

3. Jughead vs. Bret

Jughead utmanar Bret i fäktning, slagsmål och schack. Bret besegrar Jughead i fäktning medan Jughead vinner slagsmålet. Det står alltså lika mellan dem när de inleder den sista tävlingen – schack. Utan att avslöja hur det slutar kan vi bara nämna att de blir avbrutna mitt under spelets hetta – Betty och hennes mamma bryter sig nämligen in i The Quill & Skull-gängets hemliga rum där de upptäcker något galet.

4. Archie i fara

Tänk att Archie alltid lyckas hamna i fara. Den här gången är det farbror Franks gamla ”vän”, Ted Bishop, som plötsligt dyker upp i stan. Allt är kopplat till ett olagligt jobb som Frank och Ted har sysslat med. Archie försöker övertyga sin farbror att själv gå till polisen och erkänna sina brott, vilket slutar med att Frank lämnar staden – utan att säga något till Archie.

Läs mer: 

Allt du behöver veta om Riverdale-skaparnas nya serie ”Nancy Drew”‘

Test: Är du en Riverdale-expert?

Test: Kan du avgöra vem som är vem i Riverdale utifrån deras bebisfoton?

Foto: The CW